Vodeni sportovi

Matea Samardžić i Mario Todorović prošli u polufinale na Europskom prvenstvu u Berlinu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.08.2014.
Matea Samardžić i Mario Todorović prošli u polufinale na Europskom prvenstvu u Berlinu
Foto: EPA

Jutros je započeo plivački dio u bazenima Europskog prvenstva u plivanju u Berlinu, a u kvalifikacijama su nastupili i hrvatski natjecatelji. Najbolje rezultate ostvarili su Matea Samardžić i Mario Todorović koji su se plasirali u polufinale...

Prvi su u bazen izašli hrvatski predstavnici u utrci na 100 metara leđno, no Marko Krce-Rabar i Teo Kolonić ostali su daleko od polufinala. Krce-Rabar je bio najbrži u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 56.96, no to je bilo dovoljno za 31. mjesto dok je Kolonić isplivao dosta slabije od rezultata s kojim je došao u Berlin i s 57.38 završio kao 38. Najbrže vrijeme kvalifikacija imao je Britanac Christoph Walker-Hebborn koji se jedini spustio ispod 54 sekunde s isplivanih 53.88.

Na 200 leđno kod plivačica Hrvatska će imati predstavnicu u polufinalu. Mlada Matea Samardžić isplivala je u kvalifikacijama 2:15.70 što je bilo ukupno 15. vrijeme kvalifikacija i dovoljno za prolaz u polufinale. Za najbržom Njemicom Jenny Menssing zaostala je pet i pol sekundi, ali isplivala je za sekundu sporije vrijeme od onog s kojim se kvalificirala za Berlin te kod nje ima još dosta prostora za napredak.

Na 50 metara delfin za plivače vrlo snažno išao je Ukrajinac Andrij Govorov koji je već u kvalifikacijama postavio fantastičan rezultat 22.87 čime je za 24 stotinke srušio rekord europskih prvenstava koji je držao Milorad Čavić. Brže od rekorda išao je i Florent Manaudou dok je u polufinale s 23.84 prošao Mario Todorović s ukupno 11. rezultatom kvalifikacija i dobrim šansama za ulazak u finale. Nikša Stojkovski sd 24.51 završio je kao 33.

Muška štafeta 4×100 slobodno kvalifikacije je završila na devetom mjestu i u statusu je prve rezerve za finale. Ivan Levaj, Mario Todorović, Nikša Stojkovski i Mislav Sever isplivali su 3:20.57 dok su najbrži bili Rusi s 3:14.17.

U poslijepodnevnom programu Matea Samardžić će nastupiti u prvoj polufinalnoj skupini na 200 leđno od 18 sati i 52 minute, a Mario Todorović od 19:03 u drugoj polufinalnoj skupini na 50 delfin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!