Ostali sportovi

Ivani Babić zlato na Olimpijskim igrama mladih

Sportnet • utorak, 19.08.2014.
Ivani Babić zlato na Olimpijskim igrama mladih

Ivana Babić, članica splitskog Marjana i hrvatske reprezentacije, osvojila je zlatno odličje u taekwondou na Olimpijskim igrama mladih koje se održavaju u Nanjingu u kategoriji do 55 kilograma.

Do naslova olimpijske pobjednice Ivani Babić su trebale tri pobjede s obzirom da je kao svjetska juniorska prvakinja bila slobodna u prvom kolu.

U drugom je slavila protiv Mwake Masale s 14:1, u polufinalu je svladala Belgijku Lauru Roebben rezultatom 13:4, da bi u finalu svladala Fatmu Saridogan 1:0.

Nevjerojatan je i niz boraca iz Taekwondo kluba Marjan koji su u posljednjih šest mjeseci osvojili zlatna odličja na svim velikim natjecanjima u svim uzrasnim kategorijama.

Ivana Babić je u ožujku osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta, Ana i Lucija Zaninović su se u svibnju okitile naslovima europskih seniorskih prvakinja, da bi potom Kristina Čerina postala svjetska kadetska prvakinja, a Ana Taslak brončana.

Naslov mlade olimpijske pobjednice Ivane Babić je šlag na torti iznimno uspješne sezone uz napomenu da su pred hrvatskim reprezentativcima još nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine, dva Grand Prix turnira u Kazahstanu i Manchesteru te finalni Grand Prix u Meksiku.

Već u srijedu, 20. kolovoza slijedi nastup Kninjanke Matee Jelić, svjetske juniorske prvakinje na Olimpijskim igrama mladih, koja se također nada zlatnom odličju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!