Nogomet

Novi Dungin početak bez čak 13 igrača koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu

Branimir Korać • utorak, 19.08.2014.
Novi Dungin početak bez čak 13 igrača koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Početkom rujna Brazil igra dvije prijateljske utakmice, a Dunga je izabrao igrače na koje računa u svom novom početku na klupi brazilske reprezentacije. Na popisu nema čak 13 igrača sa Svjetskog prvenstva...

Dani Alves, Marcelo, Fred, Jo, Paulinho, Hernanes, Dante, neki su od igrača koje Dunga nije zvao u reprezentaciju za prvu akciju, dvije prijateljske utakmice početkom rujna.

Na popisu za susrete protiv Kolumbije i Ekvadora nema niti Thiaga Silve, no on bi vjerojatno bio među pozvanima, ali zbog ozljede je van travnjaka.

"Nitko nije definitivno otpisan. Igračima koji su bili na Svjetskom prvenstvu, a nisu pozvani, vrata nisu zatvorena", rekao je Dunga te je objasnio poziv za neke od igrača.

"Everton Ribeiro je pozvan zbog svojeg fantastičnog driblinga. Danas kada se igra čvrsto u dva bloka i kada je sve manje slobodnog prostora na travnjaku, potrebni su takvi igrači koji su kreativni i imaju odličan dribling. Ricarda Goularta sam pozvao zbog njegove snage , odlično se snalazi na protivničkoj polovici i često ostavi braniče iznenađenima."

Dunga je pozvao sljedeće igrače:

Vratari: Jefferson (Botafogo), Rafael Cabral (Napoli)

Braniči: David Luiz (Paris St. Germain), Marquinhos (Paris St Germain), Gil (Corinthians), Miranda (Atletico Madrid), Maicon (Roma), Filipe Luis (Chelsea), Alex Sandro (Porto), Danilo (Porto)

Veznjaci: Luiz Gustavo (Vfl Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Ricardo Goulart (Cruzeiro), Philippe Coutinho (Liverpool)

Napadači: Hulk (Zenit), Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Atletico Mineiro).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Share20.08.2014. u 16:14
    Sto Freda nije zvao :D
    Share