Tenis

Lučić-Baroni preko Pere izborila drugo kolo kvalifikacija US Opena

Davor Kovačević • utorak, 19.08.2014.
Lučić-Baroni preko Pere izborila drugo kolo kvalifikacija US Opena
Foto: EPA

Hrvatska predstavnica Mirjana Lučić-Baroni uspješno je okončala nastup u prvom kolu kvalifikacija za posljednji Grand Slam sezone svladavši Zadranku Bernardu Peru, koja nastupa pod američkom zastavom, rezultatom 6:4, 5:7, 6:4.

Mirjana Lučić-Baroni bila je prva od četiri hrvatske predstavnice u ženskom dijelu kvalifikacija za US Open koja je izašla na terene Flushing Meadowsa te je izborila nastavak borbe za glavni ždrijeb pobjedom protiv Bernarde Pere, 321. igračice svijeta. Pera je, inače, Zadranka koja je još početkom 2011. godine kao 17-godišnjakinja odlučila preseliti u Sjedinjene Američke Države u jednu od najpoznatijih teniskih akademija, onu Nicka Bollettierija te zaigrati pod američkom zastavom. Taj odlazak je potencirao njen otac Valter Pera, koji i sam ima američko državljanstvo, te je procijenio da će se na Floridi lakše razviti kao tenisačica zahvaljujući odličnim uvjetima koji se nude „preko bare“.

Početak dvoboja obilježen je držanjem servisa obje tenisačice sve do vodstva 5:4 za hrvatsku predstavnicu koja tada radi break i uzima prvi set. U drugom setu Pera prva oduzima servis svojoj protivnici, ali kod vlastitog servisa za set ne uspijeva ga zadržati te Lučić poravnava na 5:5, ali odmah u sljedećem gemu Hrvatica gubi svoj početni udarac, a potom i set.

U odlučujućem setu Lučić se ponovno našla u neugodnom zaostatku od 2:4, no zaredala je četiri gema te izborila prolaz u drugo kolo kvalifikacija u kojem je čeka domaća predstavnica Irina Falconi.

Vrlo dobra je Lučić bila na svom servisu ispalivši deset as servisa uz realizaciju prvog servisa od 74 posto te uz šest dvostrukih grešaka. Umalo su je koštale silne propuštene break prilike (4/18), ali ipak se to pokazalo dovoljnim za sljedeći krug.

US Open, kvalifikacije, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) – Bernarda Pera (SAD) 6:4, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!