Vodeni sportovi

Jovanović u polufinalu na 100 leđno, ostali zapeli u kvalifikacijama

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.08.2014.
Jovanović u polufinalu na 100 leđno, ostali zapeli u kvalifikacijama
Foto: Sandro Donda

Treći dan u bazenima u Berlinu na Europskom prvenstvo u plivanju donio je nove nastupe hrvatskih predstavnika. Uspješna je bila samo Sanja Jovanović koja je uspjela ući u polufinale na 100 metara leđno...

Prva je u bazen izašla Ana Radić koja je pokušala izboriti finale na 200 metara mješovito. Međutim, nije uspjela, isplivala je 2:21.73, više od tri sekunde sporije od vremena s kojim je doputovala u Berlin, ali niti to ponavljanje rezultata s 2:18 ne bi bilo dovoljno za polufinale. Za ulazak u polufinale trebalo je isplivati rezultat na granici 2:16.

Radić je na kraju završila kao 29. od 31 plivačice, a najbrže vrijeme kvalifikacija ostvarila je Mađarica Katinka Hosszu koja je dionicu odradila za 2:11.06, dvije sekunde brže od drugoplasirane Austrijanke Lise Zaiser.

Bolje vijesti došle su s utrke na 100 leđno za plivačice gdje je Sanja Jovanović uspjela dohvatiti polufinale. Jovanović je u kvalifikacijama ostvarila vrijeme 1:02.30, nadmašila rezultat s kojim je doputovala u Berlin i kao 14. ušla u polufinale.

Hosszu je bila najbrža i u ovim kvalifikacijama, no tu je drugoplasiranu Mie Nielsen ostavila tek za pet stotinki. Druga naša plivačica Matea Samardžić završila je kao 34. s rezultatom 1:05.02.

Na 50 leđno za plivače, nećemo imati predstavnika u polufinalu. Dvojica hrvatskih plivača ostala su daleko od prolaza. Teo Kolonić isplivao je 29. vrijeme s 26.56 dok je Marko Krce-Rabar bio 36. s 26.82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!