Vodeni sportovi

Pet hrvatskih predstavnika bez prolaska u polufinale

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.08.2014.
Pet hrvatskih predstavnika bez prolaska u polufinale
Foto: Davor Sajko

Pet hrvatskih natjecatelja nastupilo je u dvije discipline u kvalifikacijama na Europskom prvenstvu u plivanju jutros u Berlinu. Ana Radić nije prošla u polufinale na 200 prsno, a daleko od polufinala ostala su i četvorica plivača na 100 slobodno...

Jutrošnje kvalifikacije započele su utrkama na 200 metara prsno za plivačice gdje je prolaz u polufinale tražila Ana Radić. Ipak, nije bila na razini svojih najboljih rezultata i ostala je bez polufinala.

Radić je trebala za ulazak među 16 isplivati svoj najbolji ovosezonski rezultat i spustiti se na oko 2:30, međutim isplivala je 2:33.40, dvije sekunde sporije od svojih najboljih ovogodišnjih rezultata što joj je na kraju donijelo ukupno 26. mjesto.

Čak 77 plivača prijavljeno je za utrku na 100 metara slobodno, a među njima bila su i četvorica Hrvata. Na žalost, sva četvorica završili su s nastupom u kvalifikacijama.

Za ulazak u polufinale bilo je potrebno plivati ispod 50 sekundi, a nekima nije bilo dovoljno niti ispod 49. Bez polufinala ostala su neka jaka imena poput Marca Orsija, Andreja Grečina, Vladimira Morozova i Filippa Magninija, a u takvoj konkurenciji najbolji Hrvat bio je Mislav Sever s 50.28 na 34. mjestu.

Naš najiskusniji predstavnik kod plivača Mario Todorović bio je tek 44. s 50.61, Ivan Levaj zauzeo je 57. mjesto s 51.20, a Nikša Stojkovski 66. s 51.71.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!