Rukomet

Metaloplastika i reprezentacija Irana stigli do pobjeda drugog dana turnira u Doboju

Danijela Lemaić • četvrtak, 21.08.2014.
Metaloplastika i reprezentacija Irana stigli do pobjeda drugog dana turnira u Doboju
Foto: Dario Dodić

Drugi dan natjecanja na Međunarodnom TV turniru u Doboju donio je tri nova dvoboja, naime, uvjerljivo je do slavlja stigla ekipa Metaloplastike, kao i reprezentacija Irana, dok su Borac i Azoty Pulawy podijelili bodove.

Iza osam ekipa koje svoje rukometne vještine pokazuju ovih dana u Doboju drugi je dan natjecanja ovog već tradicionalnog turnira. Prve su na teren istrčale ekipe iz skupine B, točnije, rukometaši Borca i poljskog Azoty Pulawyja. Nakon njih uslijedila je borba reprezentacije Irana te turskog Bešiktaša, a dan su zaključili Metaloplastika i Derventa koji su, pak, predstavnici skupine A, dok su Tatran Prešov i Esperance imali slobodan dan.

U prvoj utakmici dana snage su odmjerili Borac iz Banja Luke i predstavnik Poljske, Azoty Pulawy. U prvom poluvremenu svoj je ritam nametnuo Borac te se već na samom početku susreta odvojio od svog protivnika, a potom je prednost održavao sve do odlaska na odmor kada je semafor pokazao 18:14. U drugom dijelu pojačali su Poljaci te ubrzo stigli na samo pogodak zaostatka (20:21) nakon čega je krenula borba među ekipama, ali i igra pogodak za pogodak. Na kraju je Azoty Pulawy uspio izjednačiti stoga je susret završio bez pobjednika (28:28). Najbolji kod Borca bio je Milan Đukić sa sedam pogodaka, dok je kod Poljaka najbolji bio Nikola Prce s njih osam.

Bilo je potom vrijeme za sraz reprezentacije Irana i turskog Bešiktaša čiji dres nosi Ivan Ninčević. Iako su u susret dobro ušle obje ekipe, u 15. minuti Iran prebacuje u višu brzinu i stvara prednost od dva pogotka koju je zadržao sve do isteka 30. minute kada je bilo 13:11. U drugom poluvremenu čvrsta iranska obrana nije dopuštala Bešiktašu da se približi te je Iran cijelih 30 minuta drugog dijela pobjedu imao sigurnu u rukama. Po posljednjem sučevu zvižduku konačan rezultat bio je 27:24. Salaman Barbat s pet pogodaka bio je najbolji kod Irana, dok je u redovima Bešiktaša njih šest imao Erwin Jan Fuechmann Perez. Ivan Ninčević potpomogao je svojoj ekipi s pet golova.

Dan su zatvorili rukometaši Dervente i Metaloplastike susretom u kojem nije bilo previše iznenađenja. Naime, od prve minute susreta Metaloplastika je pokazala da je favorit utakmice te je dobro posloženom obranom, ali i napadom na predah otišla s tri pogotka prednosti (16:13). U drugom poluvremenu Derventa više nije mogla pratiti brz tempo protivnika stoga je Metaloplastika svoju prednost povećala na velikih +10 koju je zadržala do kraja dvoboja kada je semafor pokazao 31:21. Kod pobjedničke ekipe istaknuli su se Milutin Dragičević i Nemanja Obradović svaki s po šest pogodaka, dok je kod Dervente najbolji bio Spasoje Pekić s pet zgoditaka.

Trećeg dana turnira zaigrat će Esperance i Metaloplastika nakon kojih će snage odmjeriti Derventa i Tatran Prešov, a posljednji igraju Borac i Bešiktaš.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, Doboj:

Borac - Azoty Pulawy 28:28 (18:14)
Iran - Bešiktaš 27:24 (13:11)
Metaloplastika - Derventa 31:21 (16:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!