Tenis

Čilić otvara US Open s Baghdatisom, Karlović s Nieminenom, Dodig na Lopeza

Ante Zovko • četvrtak, 21.08.2014.
Čilić otvara US Open s Baghdatisom, Karlović s Nieminenom, Dodig na Lopeza
Foto: Dejan Popek

Marin Čilić bit će 14. nositelj US Opena i u prvom kolu ogledat će se s Cipraninom Marcosom Baghdatisom. Jedina hrvatska igračica koja se našla izravno u glavnom turniru, Donna Vekić, mogla bi se u drugom kolu ogledati s Ajlom Tomljanović, koja će u New Yorku nastupati kao Australka.

Prođe li Čilić Baghdatisa, u drugom kolu igrao bi s kvalifikantom, a u osmini finala eventualno s četvrtim nositeljem Davidom Ferrerom.

Pozicija 25. nositelja pripala je Ivi Karloviću, koji će se u prvom kolu ogledati s finskim veteranom Jarkkom Nieminenom. Za Karlovića je moguć novi okršaj s Rogerom Federerom u trećem kolu. Švicarac počinje s Australcem Matosevicem.

19. nositelj Feliciano Lopez bit će prva prepreka Ivanu Dodigu. Prođe li dalje, Međugorac bi igrao protiv pobjednika meča između Amerikanca Stevea Johnsona i kvalifikanta.

Donna Vekić u prvom kolu ide na Amerikanku Coco Vandeweghe. Ajla Tomljanović joj je moguća protivnica u drugom kolu, ali to više službeno ne bi bio hrvatski dvoboj jer će Tomljanović u Flushing Meadowsu prvi put igrati pod australskom zastavom.

Prvopostavljeni Novak Đoković našao se u puno težem dijelu ždrijeba od drugog nositelja Federera. Srbin kreće protiv Argentinca Diega Schwartzmana, no u gornjem dijelu su još Stan Wawrinka, Andy Murray, Milos Raonic i Jo-Wilfried Tsonga.

Osim Ferrera, u donjem dijelu ždrijeba su Tomaš Berdych i Igor Dimitrov.

Serena Williams prva je nositeljica ženskog turnira i u prvom kolu igrat će protiv sunarodnjakinje Townsend. Rumunjka Simona Halep na startu će se kao druga nositeljica ogledati s Amerikankom Collins.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren22.08.2014. u 11:04
    Čini se da je Čilić najbolje prošao sa ždrijebom. Karlović može protiv Nieminena, ali teško protiv Fedexa ako dođe do tog susreta. Dodig ima neugodan ždrijeb no svejedno bi mogao proći. Lopez je uvijek opasan, a i Johnson je u formi zadnje vrijeme.
    Zdren
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 22:10
    Kako bi volio 2. kolo Vekić-Tomljanović
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 22:08
    Čilić uz trud i jačinu u glavi bi trebao doći do četvrtfinala sve drugo bi bilo neuspjeh jer Čilić ima kvalitetu dobivati Ferrer-a i takve TOP 10 igrače dok Karloviću je vrh 3. kolo isto kao i Dodigu ali možda i oni iznenade!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 21:58
    Ajmo Marine, hrabro do naslova. Ili tako nesto.
    Obrisan korisnik