Nogomet

Video: Pranjić i Schildenfeld s Panathinaikosom nadomak prolazu

Davor Kovačević • četvrtak, 21.08.2014.
Video: Pranjić i Schildenfeld s Panathinaikosom nadomak prolazu
Foto: EPA

Četvrtak je nastavljen s brojnim zanimljivim dvobojima posljednje faze kvalifikacija za Europsku ligu. Panathinaikos je uvjerljivo nadigrao danski Midtjylland, a Pletikosa se s Rostovom nije uspio izboriti za pozitivan rezultat u Turskoj...

Rani pogodak iz 13. minute nije omeo nogometaše grčkog Panathinaikosa za kojeg su u početnoj postavi zaigrali Gordon Schildenfeld i Danijel Pranjić te su zahvaljujući hat-tricku fantastičnog Berga već do poluvremena imali prednost od 3:1. Nade danskog Midtjyllanda znatno je umanjio Lauridsen koji autogolom postavlja konačnih 4:1 za grčkog predstavnika. Mladen Petrić ušao je u igru u 78. minuti.

Jednu od zanimljivijih utakmica dana na Koševu su odigrali Sarajevo i Borussija iz Mönchengladbacha, a osim pobjede Nijemaca od 3:2 i dostojnog otpora sarajevske momčad, zanimljiv je i podatak da je Branimir Hrgota, koji se posljednjih dana spominjao kao jedno od mogućih hrvatskih napadačkih rješenja, postigao dva pogotka (41., 73.) i tako doveo Borussiju blizu skupina Europske lige.

Pletikosin Rostov nije se iz Turske vratio s pozitivnim rezultatom. Domaći Trabzonspor osigurao je lijepu prednost pred uzvrat od 2:0, a osim Medjanija, u strijelce se upisao i novo pojačanje Oscar Cardozo koji je ovog ljeta stigao iz Benfice. Hrvoje Milić igrao je svih 90 minuta.

Hull City je gostovao u Belgiji kod Lokerena, a Nikica Jelavić je za englesku momčad ušao u 72. minuti, ali zajedno sa svojim suigračima nije uspio izbjeći poraz. Lokeren je bio bolji s 1:0 golom Vanakena iz 58. minute.

Partizan je na svom stadionu uspio nadoknaditi dva gola minusa protiv Neftčija i tako će u Azerbajdžan otputovati s prednošću od 3:2. Golovima Silve Cruza već nakon 17 minuta imali su Azerbajdžanci prednost od dva gola razlike, no isti je igrač autogolom vratio Partizan u igru da bi Grbić do poluvremena izjednačio rezultat. Pobjedu je Partizanu osigurao još jedan autogol, a poslije Cruza nesretnik je bio i Yunuszade.

Lyon je neugodno iznenadio svoje navijače domaćim porazom od rumunjske Astre 1:2. Iako su Francuzi poveli golom Malbranquea, Rumunji su preko Fataija i Budescua iz najstrože kazne preokrenuli rezultat u svoju korist.

Od ostalih dvoboja vrijedi izdvojiti i minimalnu pobjedu Real Sociedada 1:0 golom Xabija Prieta nad ruskim Krasnodarom, a istim rezultatom iznenađenje je priredio i moldavski Zimbru preko grčkog PAOK-a. Zatim je Zürich potvrdio ulogu favorita gostujućom pobjedom u Slovačkoj nad domaćom Trnavom od 3:1, a uz Panathinaikos, drugo slavlje Grcima donio je Asteras pobijedivši Maccabi iz Tel-Aviva s 2:0.

Svoje utakmice još su odigrali Grasshoppers i Club Brugge, a Belgijci su odnijeli gostujuću pobjedu od 2:1, dok će se u susretu Zwollea i praške Sparte nakon remija 1:1 sve riješavati u uzvratu u Češkoj.

Europska liga, doigravanje, prve utakmice:
Panathinaikos – Midtjylland 4:1
Trabzonspor – FK Rostov 2:0
Zwolle – Sparta Prag 1:1
Zimbru – PAOK 1:0
Asteras Tripolis – Maccabi Tel-Aviv 2:0
Grasshoppers – Club Brugge 1:2
Partizan – Neftcči Baku 3:2
Trnava – Zürich 1:3
Lokeren – Hull City 1:0
Lyon – Astra Ploiesti 1:2
Real Sociedad – Krasnodar 1:0
FK Sarajevo – Borussija Möchengladbach 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dras_l22.08.2014. u 09:11
    bez brige, pošto igra u Bundesligi to sigurno prati naš Niko "Švabo" Kovač
    dras_l
  • Obrisan korisnik21.08.2014. u 23:42
    Ovaj Hrgota bi mogao biti igracina, bilo bi izvrsno da igra za nas.
    Obrisan korisnik