Rukomet

Zagrebaši nastup na turniru u Francuskoj otvorili porazom od Montpelliera

Zvonka Keliš • petak, 22.08.2014.
Zagrebaši nastup na turniru u Francuskoj otvorili porazom od Montpelliera

Momčad RK Zagreba upisala je poraz u prvom polufinalnom susretu na pripremnom turniru u Nantesu. Bolji su nakon zanimljivih 60 minuta igre bili igrači Montpelliera hrvatskog vratara Venia Loserta.

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba nastavili su s pripremama za nadolazeću sezonu te su se ovoga četvrtka uputili u Francusku gdje nastupaju na novom i jakom pripremnom turniru. Nantes je tako domaćin Vendee Hand Trophee turnira kojeg su prvim polufinalnim susretom ovoga petka otvorili Montpellier i RK Zagreb, dok su u nastavku zaigrale ekipe PSG-a i St. Raphaela.

Nakon što su iza sebe ostavili Spielothek i Sparkassen kup, kao i prijateljsku utakmicu s Frisch Auf! Göppingenom, vrijeme je bilo da Zagrebaši u Nantesu snage odmjere s novim jakim suparnicima. U susretima u Francuskoj treneru Borisu Dvoršeku na raspolaganje, međutim, nisu Marijo Vuglač, Lovro Šprem, Leon Šušnja, Josip Šandrk te Stipe Mandalinićkoji se i dalje oporavlja od ozljede.

"Pohvale organizatorima na sjajnom turniru. Ove tri ekipe s kojima se natječemo sam su vrh francuskog rukometa i nama je ovako jak turnir s ovakvim rukometom itekako dobrodošao. Francuski klubovi igraju s dosta više kontakta za razliku od onih njemačkih i fizički su dosta moćniji. Vjerujem da je ovo jedan od najjačih pripremnih turnira u Europi i meni i mojoj ekipi puno znači da možemo vidjeti gdje smo u odnosu na Paris, Montpellier ili St. Raphael", otkrio je Dvoršek.

Na suprotnoj strani terena hrvatskom se prvaku našao Montpellier hrvatskog vratara Venia Loserta koji je na svom pripremnom putu upisao dva poraza u tri utakmice, naime, poražen je od Nantesa i Fenix Toulousea, dok je slavio protiv St. Raphaela.

Zanimljivo je bilo u prvom polufinalnom susretu u Nantesu gdje se Zagreb trudio držati korak sa svojim suparnikom, no loša igra u obrani dopustila je ekipi Montpelliera da se odvoji te na predah potom ode s vodstvom 21:17. Uvodne minute nastavka donijele su bolju igru Zagrebaša, posebice u obrani, kao i seriju 5-0 kojom Zagreb izjednačuje rezultat. Puhali su Dvoršekovi momci za vrat svom suparniku sve do 27:28 kada Francuzi ubacuju u brzinu više te stečenu prednost čuvaju do samoga kraja za slavlje 33:31.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Zlatko Horvat s 11 postignutih pogodaka, dok su po njih tri dodali Sandro Obranović, Luka Stepančić i Ilija Brozović, Filip Ivić obranio je deset lopti, dok je Ivan Stevanović sakupio jednu obranu sedmerca.

"Tri su razloga zbog kojih smo izgubili od Montpelliera. Prvi je loša igra u obrani kroz čitavo prvo poluvrijeme. Igrali smo mlako, bez faula i isključenja i dopustili smo da nam protivnik u tom periodu postigne 21 pogodak. To je puno previše. Drugi razlog leži u izostanku Vuglača i Šprema s kojima bi sigurno bili puno bliže željenom finalu. Kao treći razlog naveo bih neiskustvo svojih, a iskustvo protivničkih igrača", kazao je Dvoršek nakon dvoboja.

Nastavio je potom Zagrebov trener: "Montpellier je sjajan klub, a iskusni igrači poput kružnog napadača Issama Teja, Slovenca Vida Kavtičnika te francuskog reprezentativnog krila Michela Guigoua sigurno u ovakvom dvoboju čine veliku razliku. Moram istaknuti i pohvaliti svoje dečke zbog dobre igre u napadu kroz svih 60 minuta. Bili smo rastrčani, igrali raznovrsno, s puno kretnje i kombinatorike. Prava je šteta da dobar napad nismo ispratili dobrom obranom. U tom bi slučaju, siguran sam, pobijedili."

Pred Zagrebašima je ove subote i borba za treće mjesto na Vendee Hand Trophee turniru u kojoj će snage odmjeriti s ekipom St. Raphaela, koja je od momčad PSG u drugom polufinalu poražena 31:35.

Vendee Hand Trophee:

Polufinala:
Montpellier - RK Zagreb 33:31 (21:17)
PSG - St. Raphael 35:31 (17:13)

Foto: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!