Ostali sportovi

Mirko Filipović bolji od japanskog osvajača olimpijskog zlata

Ante Zovko • subota, 23.08.2014.
Mirko Filipović bolji od japanskog osvajača olimpijskog zlata
Foto: Kristijan Komarica

U svojoj prvoj borbi u organizaciji IGF-a, Mirko Filipović došao je do pobjede. U Tokiju je u drugoj rundi pobijedio Satoshija Ishiija, osvajača zlata u judu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

Mirko Filipović je došao pobjede u svojem prvom meču u organizaciji IGF-a. Japanac Ishii doveo ga je u nezgodnu poziciju u prvoj rundi, ali je Cro Cop uzvratio jednim udarcem koji ga je raskrvario i u drugoj rundi sudac je prekinuo meč dodijelivši pobjedu hrvatskom borcu.

Ishii je u prvoj rundi uspio baciti Filipovića na pod i zadati mu nekoliko udaraca koji nisu ostavili velime posljedice. Hrvatski je borac uzvratio dobro odmjerenim udarcem kojim je raskrvario suparnika i to će se uskoro pokazati odlučujućim trenutkom borbe.

Sudac je dva puta prekidao borbu kako bi se obojica obrisala, a nakon što Ishii nije uspio napraviti ništa konkretno na podu, vratio je borbu u stand up.

Japanac se i u drugoj rundi mučio s curenjem krvi, a Filipović je to iskoristio i dodatno rasjekao ranu te je sudac prekinuo borbu zbog prevelikog krvarenja Ishiija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac23.08.2014. u 17:01
    bravo MIrko,izgleda da još nije za penziju..
    teniosac
  • matcky9623.08.2014. u 14:40
    Rutinski. Vidi se da je iskusan i smiren. :)
    matcky96