Rukomet

Momčad Zagreba četvrta na pripremnom turniru u Francuskoj

Zvonka Keliš • nedjelja, 24.08.2014.
Momčad Zagreba četvrta na pripremnom turniru u Francuskoj

Rukometaši Zagreba u susretu su za treće mjesto na pripremnom turniru Vendee Hand Trophee u Nantesu poraženi od ekipe St. Raphaela te su na koncu zauzeli četvrto mjesto, dok je naslov pripao francuskom PSG-u hrvatskog trojca Igora Vorija, Marka Kopljara i Jakova Gojuna.

Hrvatski rukometni prvak zauzeo je posljednje, četvrto mjesto na pripremnom turniru Vendee Hand Trophee. Naime, nakon poraza od Montpelliera (31:33) u polufinalu dan ranije, u subotu su u prvom susretu dana, ujedno i utakmici za treće mjesto, Zagrebaši snage odmjerili s ekipom St. Raphaela od koje su poraženi 29:31.

Borbeno je bilo od prve minute susreta u Nantesu gdje je momčad Zagreba povela 4:2 nakon čega je vrijeme za francusku minutu predaha čime ekipa St. Raphaela ubrzava ritam te izjednačava rezultat. Pri ulasku u završnicu prvoga dijela semafor stoga pokazuje poravnatih 13:13 da bi se na predah otišlo s rezultatom 16:16. Nakon pet minuta igre u nastavku Francuzi se minimalno odvajaju od Zagrebaša (18:17), a prednost čuvaju do samoga kraja kada je i povisuju na konačnih 31:29 vrijednih trećeg mjesta na turniru.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Ilija Brozović sa sedam postignutih pogodaka, a njih pet dodao je Domagoj Pavlović, Filip Ivić sakupio je 14 obrana, dok su najbolji kod St. Raphaela bili Raphael Caucheteux i Morten Olsen s po devet golova.

U finalu u Nantesu momčad PSG-a slavila je nad ekipom Montpelliera Venia Loserta 32:26, a u susretu se istaknuo Igor Vori sa šest postignutih pogodaka.

"Kapa dolje dečkima na odličnoj utakmici. Mišljenja sam da smo danas odigrali puno bolje nego u polufinalu protiv Montpelliera i da smo trebali pobijediti. Nema veze, idemo dalje pred nama su još četiri pripremne utakmice u kojima ćemo nastaviti brusiti formu za početak sezone. Već u ponedjeljak protiv El Jaisha vraćaju se u sastav Vuglač i Šprem i očekujem da do početka sezone budemo kompletirani i zdravi. Zadovoljan sam odrađenim pripremama i svi jedva čekamo da sezona krene", kazao je trener Boris Dvoršek nakon osvojenog četvrtog mjesta na turniru u Francuskoj.

Vendee Hand Trophee:

Utakmica za treće mjesto:
St. Raphael - RK Zagreb 31:29 (16:16)

Finale:
PSG - Montpellier 32:26 (16:11)

Foto: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!