Rukomet

Zagrebaši u novom pripremnom susretu poraženi od katarskog El Jaisha

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 25.08.2014.
Zagrebaši u novom pripremnom susretu poraženi od katarskog El Jaisha

Momčad Zagreba ovoga je ponedjeljka, dan nakon povratka iz Francuske, gdje je na turniru u Nantesu osvojila četvrto mjesto, ponovno provjerila svoju spremnost. Zaigrali su tako Zagrebaši s katarskim El Jaishom koji se pokazao boljim već u prvome dijelu te je na koncu slavio s dva pogotka prednosti.

Hrvatski rukometni prvak nastavio je ovoga tjedna s testiranjem spremnosti uoči početka nove, zanimljive, ali i naporne rukometne sezona koja već dobrano kuca na vrata, a otvorit će je susretom prvoga kola SEHA GSS lige sada već tradicionalnim hrvatskim derbijem s našičkim Nexeom.

No, nakon sudjelovanja pripremnih turnira te prijateljskog ogleda s Göppingenom vrijeme je bilo ovoga ponedjeljka za nastavak prijateljskih dvoboja, a u prvom u nizu Zagrebaši su u maloj dvorani Doma sportova snage odmjerili s katarskim prvakom El Jaishom koji se nalazi na pripremama u Hrvatskoj, a iza sebe je ostavio pobjedu nad GRK Varaždinom 1930 33:27 (14:14) te poraz od Dubrave 29:31.

U novi pripremni susret trener Boris Dvoršek poslao je oporavljenika od ozljede, vratara Ivana Stevanovića, dok su se ispred njega našli Luka Raković, Mario Vuglač, Ilija Brozović, Sandro Obranović, Domagoj Pavlović i Lovro Šprem. Iako su rukometaši Zagreba dobro otvorili susret te su poveli preko Brozovića i Šprema, momčad El Jaisha se vrlo brzo zagrijava, izjednačava rezultat te ga preokreće u svoju korist za vodstvo 6:3. Sjajan je tada bio i bivši vratar mađarskog Veszprema Nandor Fazekas i katarska prednost raste i na 10:5 da bi Zagrebaši do odlaska na odmor smanjili svoj zaostatak na minus tri (12:15).

Iako se nije pokazao pretjerano raspoloženim Stevanović je među Zagrebove vratnice stao i u nastavku susreta koji je donio novi i mladi Zagreb koji, pak, još mora mnogo raditi, posebice dok trener Dvoršek odmara one iskusnije momke. Uspjeli su Zagrebaši s koncentriranijom i čvršćom obranom pomalo zaustaviti svog suparnika te stići na minimalan zaostatak (19:20) sredinom drugoga poluvremena, no potom nisu uspjeli ubaciti u brzinu više i preokrenuti susret u svoju korist. U završnicu susreta ulazi se tako s izjednačenih 22:22 koje postavlja Lovro Mihić nakon čega kreće novo odvajanje Zagrebova suparnika koji na kraju koristi pogreške svog protivnika i postavlja konačnih 27:25.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Mario Vuglač sa šest postignutih pogodaka, Mateo Lukačec i Ilija Brozović dodali su po četiri gola, Ivan Stevanović je obranio osam lopti, dok je najbolji kod El Jaisha bio Mamdouh Hachem s pet golova, Nandor Fazekas je sakupio 13 obrana, a Berzad Demirović njih dvije.

Pred Zagrebašima su sada nove pripremne utakmice, a prva je na rasporedu već ove srijede kada hrvatski prvak gostuje u Rijeci kod Zameta u humanitarnoj utakmici, dok će dan kasnije u Kutiji šibica snage odmjeriti sa slovenskim Mariborom bivšeg Zagrebaša Ante Kaleba, a 2. će rujna put Varaždina gdje će zaigrati s tamošnjim premijerligašem.

Prijateljska utakmica:
El Jaish - RK Zagreb 27:25 (15:12)

Foto: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!