Nogomet

Tudor: "U Kijevu smo bili dobri, sad ćemo biti još bolji. Kvalitetniji igrači nisu garancija uspjeha"

Borna Rupnik • srijeda, 27.08.2014.
Tudor: "U Kijevu smo bili dobri, sad ćemo biti još bolji. Kvalitetniji igrači nisu garancija uspjeha"
Foto: FaH

U taborima splitskog Hajduka i Dnipra iz Dnipropetrovska najavili su uzvratni dvoboj četvrtog pretkola Europske lige i završnu borbu za grupnu fazu natjecanja.

Uspješno odrađeni europski ispiti protiv Dundalka i kazahstanskog Šahtara te pogodak u gostima protiv Dnipra daju Igoru Tudoru i njegovom Hajduku nadu da u četvrtak mogu izboriti plasman u skupinu Europske lige.

Miron Markevič, trener Dnipra: "Splićani su optimistični, pogotovo zbog punog stadiona, no bit ćemo spremni na otvoreni dvoboj. Hajduk je u drugom poluvremenu u Kijevu bio vrlo dobar i morat ćemo pripaziti na njihov napad. Pritisak postoji jer i mi i Hajduk želimo proći u skupinu Europske lige. Međutim, neće biti strašno ispadnemo li, Dnipru je prioritet ukrajinsko prvenstvo. Život će ići dalje".

Ruslan Rotan, kapetan Dnipra: "Znam da će atmosfera na Poljudu biti izvrsna i da će Hajduk imati veliku podršku. Navijači će stvoriti pritisak na nas, ali znamo se nositi s time. Ne bojimo se, očekujemo tešku utakmicu i moramo odsjeći Hajdukove napadače, u tome leži prilika Dnipra".

"Vjerujem u prolaz", najavio je trener Hajduka, koji nije želio otkriti plan igre. "Dnipro ima kvalitetnije igrače, no to nije garancija uspjeha. Optimist sam zbog našeg rada i podrške naših navijača", kaže.

"Ne volim nazivati utakmice povijesnima", dodao je Tudor te prokomentirao riječi trenera Dnipra, koji je istaknuo kako neće biti tragedija ukoliko Ukrajinci ispadnu: "Radi se o klasičnoj demagogiji, pili naopako. Dnipro je 20 puta skuplji od nas".

"Nije me strah atmosfere, većina je igrača već igrala pred punim tribinama. Ta energija može nam pomoći. Bili smo dobri u prvoj utakmici, a u uzvratu ćemo biti još bolji", najavio je Tudor.

Protiv Dnipra, ali i Dinama, neće nastupiti Artem Milevskij, zbog nedostatka fizičke spreme.

Uzvratna utakmica četvrtog pretkola Europske lige igra se s početkom u 19 sati. Dnipro je u Kijevu pobijedio 2:1, a jedini je pogodak za Hajduk postigao Sušić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!