Rukomet

Oproštaj Džombe i Matoševića: Zagreb uvjerljiv protiv Zameta

Iz Rijeke:Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • srijeda, 27.08.2014.
Oproštaj Džombe i Matoševića: Zagreb uvjerljiv protiv Zameta

Rukometaši hrvatskog prvaka u Rijeci su još jednom provjerili svoju spremnost te su uvjerljivo bili bolji od svog domaćina Zameta, a istom su se prilikom od dresa Zagreba oprostili Mirza Džomba i Valter Matošević.

Momčad Zagreba nastavila je ove srijede s pripremnim utakmicama za novu sezonu te se uputila u Rijeku gdje je snage odmjerila s ekipom riječkom Zameta. Tom su prilikom Zagrebaši priredili i oproštaj od svojih nekadašnjih snaga Mirze Džombe i Valtera Matoševića koji su i otvorili sam susret koji je bio humanitarnog karaktera.

U početni sastav trener Boris Dvoršek tako je osim Džombe i Matoševića poslao i Maria Vuglača, Iliju Brozovića, Josipa Valčića, Tončija Valčića i Lovru Šprem. Susret je otvoren lijepim lobom Džombe s linije sedam metara nakon čega bivši hrvatski reprezentativac zajedno s Matoševićem napušta teren uz prigodne poklone svojih zamjena Zlatka Horvata te Ivana Stevanovića.

Matoševiću navrla sjećanja

"Bilo je dojmljivo stati na gol u prvoj minuti, vratila su se neka sjećanja. Ovaj događaj je uistinu uspješan. Sada imamo dva tjedna za pripremu i najvažnije je da se vrate igrači koji nedostaju Zametu. Zahvalio bih se svima koji su došli podržati Deana, nadam se da će toga biti još. Hvala i Zagrebu koji je u gustom kalendaru našao vremena doći", kazao je Matošević o humanitarnom susretu u kojem je stupio među vratnice.

Pravi početak susreta i njegove uvodne minute donijele su raspoloženi Zagreb koji se nakon izjednačenih 3:3 serijom pogodaka odvaja od svog suparnika na dobrih 6:3 nakon čega još jednom serijom nastavlja puniti mrežu svog suparnika (10:4). Jedini koji se u tim trenucima uspijeva nositi s obranom Zagrebaša jest njihov bivši suigrač, Lovro Jotić, no Zagreb nastavlja u istome ritmu te samo povećava svoju prednost na 20:11 s kojima se i odlazi na predah.

Nastavak je donio nadalje raspoloženi Zagreb u kojem su priliku dobili svi igrači. Do sredine poluvremena gostujuće je vodstvo tako poraslo na 29:17. Zagrebaši nastavljaju povećavati svoju prednost, odlaze na 33:21 da bi na kraju slavili s uvjerljivih 37:24.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Zlatko Horvat sa sedam postignutih pogodaka, Josip Valčić i Ilija Brozović dodali su po pet golova, Ivan Stevanović sakupio je devet obrana, Filip Ivić šest, dok je najbolji kod Zameta bio Lovro Jotić sa šest golova, a vratari Zameta zajedno su obranili deset lopti.

Pred Zagrebašima je već u četvrtak novi pripremni susret, a u Kutiju šibica dolaze rukometaši Maribora, dok će u utorak Zagreb put Varaždina s kojim će zaključiti sezonu pripremnih utakmica.

Prijateljska utakmica:
Zamet - Zagreb 24:37 (11:20)

Foto: Ivan Dorian Molnar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!