Nogomet

Kalinić: "Bit će napeto, opuštanje na Poljudu neće proći. Tudor gradi dobru momčad"

Borna Rupnik • srijeda, 27.08.2014.
Kalinić: "Bit će napeto, opuštanje na Poljudu neće proći. Tudor gradi dobru momčad"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dnipro u Split dolazi s trojicom Hrvata u momčadi, Nikolom Kalinićem, Ivanom Strinićem i Mladenom Bartulovićem, koji su svjesni atmosfere koja ih čeka na Poljudu.

Hajduk je u Kijevu protiv Dnipra uspio povesti, ali nije uspio sačuvati svoju prednost te će na svom Poljudu tražiti pobjedu koja bi omogućila plasman u grupnu fazu Europske lige. S druge će strane stajati i bivši Hajdukov napadač Nikola Kalinić.

"Bio sam uzbuđen i prije prve utakmice, Hajduk me ipak naučio prvim nogometnim koracima i omogućio mi da postanem igrač. Strinić, Bartulović i ja gledali smo ždrijeb i nadali se Hajduk, mislim da svi igrači vole vratiti se kući i igrati u svom gradu. Naravno, usredotočio sam se samo na to kako da pomognem Dnipru doći do pobjede", ispričao je Kalinić ukrajinskim medijima uoči utakmice.

Upravo je Kalinić postigao izjednačujući pogodak u prvoj utakmici četvrtog pretkola, koju je Dnipro naposljetku dobio 2:1.

"Znali smo da protiv Hajduka neće biti lako, imaju dobar sastav te mladog i perspektivnog trenera. Tudor gradi dobru momčad u Splitu, a Hajduk uvijek želi igrati napadački. U Kijevu su trojica uvijek bila na našoj polovici", kaže.

Tudorovim nogometašima stoga ne preostaje drugo nego ponovno napadati.

"Naš je plan bio ne primiti pogodak kod kuće, ali srećom smo pobijedili makar je Sušić prvi zabio. Vratar Kalinić imao je svoj dan, a radi se o vrlo dobrom čuvaru mreže pred kojim je, siguran sam, velika karijera. Bit će napeto, opuštanje na Poljudu neće proći", rekao je Dniprov napadač.

"Dobro je da smo pobijedili, ali moramo shvatiti da Hajduk sada nema izbora nego igrati prema naprijed. Možemo iskoristiti prostor koji će ostaviti, mislim da imamo šanse. Sve je u našim rukama", naglasio je Nikola Kalinić, koji je dodao da će se on, Strinić i Bartulović maksimalno potruditi kako bi Dnipro prošao, ali eventualne pogotke Hajduku neće slaviti.

"Sva trojica se radujemo utakmici s Hajdukom, lijepo je vratiti se kući. Čitamo vijesti iz Hrvatske, znamo da je Poljud već rasprodan i da vlada euforija, svi čekaju utakmicu. Hajduk kod kuće uvijek igra čvrsto, premda ima i neuspjeha, ali vladat će odlična atmosfera i domaćin će imati veliku podršku", dodao je Bartulović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!