Nogomet

Utakmica života junaka Ludogoreca: "Prvi sam puta stavio rukavice na ruke i uzdao se u instinkt"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.08.2014.
Utakmica života junaka Ludogoreca: "Prvi sam puta stavio rukavice na ruke i uzdao se u instinkt"
Foto: EPA

Rumunjski branič Cosmin Moti prometnuo se u glavnog junaka četvrtog pretkola Lige prvaka. Svojim je obranama jedanaesteraca odveo Ludogorec u elitu, i to protiv svojih sunarodnjaka.

Bugarsko-rumunjski okršaj Ludogoreca i Steaue za mjesto u Ligi prvaka od početka se predviđao kao posebno zanimljiv, no dobio je završetak kakav nitko nije mogao predvidjeti.

Georgij Dermendvijev, trener Ludogoreca: "Ponekad vježbamo jedanaesterce na treningu i Moti stane na gol kako bi se zabavio, ali nikada nije trenirao s rukavicama. Pitao sam ga sada na utakmici želi li on rukavice i složio se. Rekao sam mu da se ne baca prerano, neka čeka udarce. Sve je ovo jednostavno nevjerojatno".

Nakon poraza 1:0 u Bukureštu, Ludogorec je ukupni rezultat izjednačio sjajnim volejem Wandersona u 90. minuti, da bi na kraju produžetaka bio isključen vratar Stojanov. Na gol je tako morao stati branič Cosmin Moti.

Moti je potom pogodio prvi udarac s bijele točke u raspucavanju te obranio dva pokušaja igrača Steaue.

"To je nevjerojatno. Nemam riječi kojima bih opisao osjećaj. Bilo je ludo, malo ste blizu plasmanu, malo ste jako daleko. Ovo je najveća utakmica mog života. Nitko nije mogao napisati ovakvu priču", izjavio je Rumunj poslije utakmice.

"Prvi sam put u karijeri igrao na golu. Ponekad se pretvaram na treningu da sam golman, ali sada sam prvi puta stavio rukavice na ruke. Uzdao sam se u instinkt, nije bilo druge. Odlučivao sam u zadnjoj sekundi na koju ću stranu krenuti i to je bilo - to", dodao je.

Ludogorecov vratar Stojanov s osmijehom je naglasio: "Čini se da imamo previše čuvara mreže u ovoj momčadi. Nije me bilo strah, nema nikakve garancije da bih ja napravio bolji posao. Prekršaj za isključenje jednostavno sam morao napraviti, igrač Steaue bilo je prebrz".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 15:37
    tko kaže da je nogomet umro...
    Obrisan korisnik