Tenis

Ćorić: "Sada će se sve promijeniti i sve će biti malo lakše, ali treba ostati hladne glave"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.08.2014.
Ćorić: "Sada će se sve promijeniti i sve će biti malo lakše, ali treba ostati hladne glave"
Foto: EPA

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izbacio je u prvom kolu US Opena pobjednika Winston Salema, Lukasa Rosola, što mu je dalo veliku dozu samopouzdanja za nastavak natjecanja.

Slavlje Borne Ćorića nad Čehom Lukasom Rosolom u glavom turniru posljednjeg Grand Slama sezone jedna je od glavnih priča prvog kola.

"Osjećaj je sjajan. Razmišljao sam samo kako ući u glavni turnir, ostvarenje tog cilja bilo mi je savršeno, a sada sam pobijedio igrača iz Top 30. Sada će se sve promijeniti i sve će biti malo lakše".

"Igrao sam bolje nego u kvalifikacijama, bolje sam servirao i vraćao servise. Bio sam jako opušten, nisam imao što za izgubiti. Razgovarao sam s Ivaniševićem, Ljubičićem i Čilićem, svi su mi pomogli i hvala im", nastavio je hrvatski tenisač.

Njegov je uspjeh još jedan poticaj mladoj gardi na teniskim terenima, za koju Ćorić smatra da je i sama sebi motivacija za što bolja ostvarenja.

"Ta je pobjeda pokazala da se mladi igrači mogu nositi s najboljih dvadesetak tenisača svijeta. No, gledam prvenstveno sebe. Nas nekolicina mlađih međusobno smo si velika konkurencija i guramo se naprijed. Samo moramo izbjeći ozljede i ostati hladne glave", kaže.

Hrvatska i u ženskom tenisu ima mladih nada, dok je Ajla Tomljanović odlučila preseliti pod australsku zastavu.

"Nije lako trenirati u Hrvatskoj, nemamo najbolje uvjete niti mnogo novca, moramo biti čvrsti želimo li uspjeti. Nismo razmaženi, marljivo radimo i mislim da je to jedan od razloga zašto su Hrvati dobri. O Ajli Tomljanović imam svoje mišljenje, ali neću komentirati njezin potez. To je njezina stvar i ne mogu je osuđivati", zaključio je Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg28.08.2014. u 16:12
    pa dobro mozda se to malo i forsira ali za jednog 17godisnjaka je savjet takvih igrace zlata vrijedan, ponekad upravo presudan da ono sto treniras uspijes pokazati i u mecu. To zna svatko ko se bavi/o sportom. Djokovic upravo to trazi kod Beckera, Federer kod Edberga, Muray kod Lendla.
    interreg
  • zovche28.08.2014. u 14:55
    malo mi jeto glupo da za svaku pobjedu nasih tenisaca se spominje ivanisevic... je presudna stvar je bas to to je popio kavu sa ivanisevicem... i ja sam pricao sa njime i nakon toga dobio posao pa da se i ja zahvalim ivanisevicu na tome... djecak je sam ovaj uspjeh zasluzio a ostali neka ga barem... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 13:37
    Mislim da ste u naslovu mislili da su pomogli razgovori sa Čilićem ;)
    Obrisan korisnik
  • africa_2328.08.2014. u 13:36
    Ajmo Borna po treće kolo! P.S. Nije da cjepidlačim, ali u žutom nadnaslovu kada se otvara članak piše "Pomogli razgovori s Ivaniševićem, Ljubičićem i Ćorićem" Vjerujem da je ovo zadnji Čilić jer valjda ne razgovara sam sa sobom. :)
    africa_23