Tenis

Ivo Karlović poražen u izjednačenom dvoboju nakon četiri sata igre

Mihaela Bradovski • subota, 30.08.2014.
Ivo Karlović poražen u izjednačenom dvoboju nakon četiri sata igre
Foto: EPA

Ivo Karlović zaustavljen je u drugom kolu US Opena. Španjolac Marcel Granollers svladao ga je poslije četiri sata igre u posve izjednačenom susretu sa 7:6, 6:7, 7:6, 3:6, 6:4...

U četverosatnom maratonu u drugom kolu US Opena Marcel Granollers na kraju je bio sretniji od Ive Karlovića i izborio prolaz u sljedeće kolo US Opena.

Karlović se u dva navrata vraćao iz seta zaostatka, imao prilike i u petom setu za hvatanje prednosti i rješavanje meča, no nije ih uspio iskoristiti i oprostio se od turnira.

Prva tri seta riješena su u tie-breaku, prvi i treći otišli su na stranu Granollersa dok je drugi osvojio Karlović da bi tek četvrti set donio prve breakove u meču.

Karlović je uspio dva puta uzeti servis Španjolcu te je jedan igrač po prvi put nešto lakše došao do seta. Mogao je Ivo i na početku petog nastaviti u istom ritmu, imao je dvije break lopte u prvom gemu Granollersa, ali nije ih iskoristio. Svoju priliku iskoristio je Španjolac i kod 3:3 uzima servis Karlović te odlazi do pobjede.

Karloviću nije pomogao niti 31 as servis, Granollers je na kraju upisao pobjedu uz samo jedan break u cijelom susretu te će u trećem kolu igrati protiv Rogera Federera.

US Open, drugo kolo:
Marcel Granollers (Španjolska) - Ivo Karlović (Hrvatska, 25) 7:6(6), 6:7(3), 7:6(5), 3:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.08.2014. u 10:06
    Previše izgubljenih tie-brejkova za takvog servera!
    Obrisan korisnik