Tenis

Federer i Dimitrov izgubili set pa odjurili do pobjede

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.09.2014.
Federer i Dimitrov izgubili set pa odjurili do pobjede
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici četvrtog kola US Opena. David Ferrer i Richard Gasquet od bolje rangiranih tenisača nisu uspjeli proći dalje, jednako kao niti Feliciano Lopez kojeg je svladao nenositelj Dominic Thiem...

Marin Čilić u četvrtom kolu US Opena igrat će protiv Gillesa Simona. Francuz je bio bolji od četvrtog nositelja Davida Ferrera u četiri seta sa 6:3, 3:6, 6:1, 6:3, a Španjolac je nekarakteristično puno griješio što je Simon znao iskoristiti i kazniti te doći do pobjede. Posebno u trećem i četvrtom setu Simon je bio bolji i zasluženo je slavio.

Do očekivane pobjede stigao je Tomaš Berdych koji nije dozvolio iznenađenje u susretu protiv Teimuraza Gabašvilija. Šesti nositelj dobro je servirao, u cijelom meču dopustio je samo dvije break lopte i obje je spasio dok je s druge strane bio puno opasniji po servis protivnika što je i naplaćivao.

Odličan meč odradio je Roger Federer koji je igrao protiv Marcela Granollersa. Trebao mu je jedan set za hvatanje "radne temperature", ali nakon toga je u naredna tri seta izgubio ukupno tri gema i bez problema otišao do četvrtog kola potvrdivši visoku formu.

Odličan turnir igra i mladi Austrijanac Dominic Thiem koji je stigao po prvi put do četvrtog kola na Grand Slamu potpuno nadigravši iskusnog Španjolca Feliciana Lopeza. Prvi servis Lopezu u ovom susretu nije bio oružje, Thiem ga je dobro krotio i tu si je dao veliku priliku.

Očekivanu pobjedu upisao je Roberto Bautista Agut u susretu protiv Adriana Mannarina, a u francuskom dvoboju Gael Monfils bez problema eliminirao je Richarda Gasqueta ne izgubivši pritom niti jedan set.

Problema sa servisom imao je Grigor Dimitrov, no bez obzira na to ubilježio je pobjedu protiv Davida Goffina. Dimitrov je prvi set izgubio s brzih 6:0, međutim u nastavku meča bio je puno bolji te je zaslužio pobjedu.

S dobrim nastupima nastavio je Ivan Dodig u konkurenciji parova gdje je upisao prolaz u četvrto kolo s Brazilcem Marcelom Melom slavivši s dva puta po 6:4 protiv Poljaka Fyrstenberga i Matkowskog te će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča Pospisil/Sock - Berlocq/Mayer.

US Open, tenisači, treće kolo:
Gilles Simon (Francuska, 26) - David Ferrer (Španjolska, 4) 6:3, 3:6, 6:2, 6:3
Tomaš Berdych (Češka, 6) - Teimuraz Gabašvili (Rusija) 6:3, 6:2, 6:4
Roger Federer (Švicarska, 2) - Marcel Granollers (Španjolska) 4:6, 6:1, 6:1, 6:1
Dominic Thiem (Austrija) - Feliciano Lopez (Španjolska, 19) 6:4, 6:2, 6:3
Roberto Bautista Agut (Španjolska, 17) - Adrian Mannarino (Francuska) 7:5, 6:2, 6:3
Gael Monfils (Francuska, 20) - Richard Gasquet (Francuska, 12) 6:4, 6:2, 6:2
Grigor Dimitrov (Bugarska, 7) - David Goffin (Belgija) 0:6, 6:3, 6:4, 6:1

US Open, tenisači, parovi treće kolo:
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 4) - Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (Poljska/Poljska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!