Tenis

Bez problema za Serenu Williams, Bouchard se oprostila od turnira

Mihaela Bradovski • utorak, 02.09.2014.
Bez problema za Serenu Williams, Bouchard se oprostila od turnira
Foto: EPA

Sedma nositeljica Eugenie Bouchard nije uspjela proći u četvrtfinale US Opena gdje su svoje mjesto rezervirale prema očekivanjima Flavia Pennetta, Serena Williams i Viktoria Azarenka...

Talijanka Flavia Pennetta plasirala se u četvrtfinale pobjedom protiv Casey Dellacque iz Australije sa 7:5, 6:2. Dellacqua nikada nije došla do četvrtfinala na Grand Slamu dok je Pennetta bila među osam i ove godine u Australiji te je isti uspjeh ponovila i na US Openu.

Serena Williams također nije izgubila niti set u susretu protiv Kaie Kanepi iz Estonije. Kanepi je izgubila sa 6:3, 6:3 i Williams je tako nastavila pohod prema trećem uzastopnom naslovu osvajačice US Opena čime bi po prvi put u karijeri tri puta zaredom osvojila jedan Grand Slam turnir.

Dalje nije uspjela proći sjajna mlada Kanađanka Eugenie Bouchard koju je zaustavila Ekaterina Makarova. Šest godina starija Ruskinja puno je bolje koristila ukazane prilike, tri puta iz pet prilika uzela je servis Kanađanki koja je iskoristila dvije od deset break lopti. Posljednji break Makarova je napravila u drugom setu kod 5:4 i tako je prošla dalje.

Turnir je završio za Aleksandru Krunić, mladu tenisačicu iz Srbije koja je iznenađujuće došla do četvrtog kola. Ipak, tu je više snage i mirnoće imala Viktoria Azarenka koja se izvukla nakon što je izgubila prvi set.

US Open, četvrto kolo:
Flavia Pennetta (Italija, 11) - Casey Dellacqua (Australija, 29) 7:5, 6:2
Serena Williams (SAD, 1) - Kaia Kanepi (Estonija) 6:3, 6:3
Ekaterina Makarova (Rusija, 17) - Eugenie Bouchard (Kanada, 7) 7:6(2), 6:4
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 16) - Aleksandra Krunić (Srbija) 4:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren02.09.2014. u 12:45
    ?
    Zdren
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 10:42
    bouchard je izgubila jer se igralo na +100 stupnjeva. ko je tu lud?
    Obrisan korisnik