Rukomet

Zagrebaši pripreme zaključili porazom od varaždinskih Dabrova

Zvonka Keliš • utorak, 02.09.2014.
Zagrebaši pripreme zaključili porazom od varaždinskih Dabrova

Rukometaši Zagreba poraženi su u posljednjem pripremnom susretu uoči početka nove rukometne sezone koju će, pak, otvoriti ove subote hrvatskim derbijem u sklopu prvoga kola SEHA GSS lige. Bolji su od Zagrebaša u Varaždinu bili Dabrovi s dva pogotka razlike.

Hrvatski rukometni prvak svoje je pripreme zaključio porazom od rukometaša GRK Varaždina 1930 koji su tako na dobar način najavili sezonu koja je pred njima, a u kojoj žele napraviti korak više i pokušati ugroziti drugo mjesto našičkog Nexea u Premijer ligi. Pred Zagrebašima je, pak, zanimljiva i teška rukometna sezona kako u pojačanoj SEHA GSS ligi tako i u Ligi prvaka.

Dobro su se varaždinski Dabrovi borili sa svojim suparnicima iz Zagreba već od uvodne minute susreta. No, iskusni Zagrebaši sa svojom standardnom postavom sigurno su poveli u prvom dijelu susreta te su stečenu prednost od dva pogotka čuvali sve do odlaska na odmor. Na predah se stoga dolazi s gostujućim vodstvom 14:12.

Nastavak je donio nastavak borbe iz prvog dijela uz nešto bolje Varaždince, dok obrana Zagrebaša, uz poneke promjene hrvatskog prvaka na terenu, više nije bila u potpunosti na visini zadatka. Raspoloženima su se tada pokazali Ivan Horvat i Vedran Huđ, koji svoju momčad vode do preokreta rezultata i vodstva 22:21. Do završnice susreta domaća se prednost povećala i na vrlo dobrih +4 (28:24), no ubrzavaju tada ritam hrvatski prvaci te četiri minute prije kraja dvoboja poravnavaju rezultat na 29:29 da bi na koncu slavlje 33:31 ipak pripalo koncentriranijem domaćinu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Horvat s devet postignutih pogodaka,vratari Varaždina Mislav Lončar i Matija Špikić sakupili su zajedno 11 obrana, dok je najbolji kod Zagreba bio Luka Raković s pet golova, a vratari Ivan Stevanović i Filip Ivić obranili su ukupno 16 lopti.

Pred momčadi Zagreba je ove subote otvorenje sezone u SEHA GSS ligi u sklopu kojeg će u Osijeku zaigrati s ekipom hrvatskog viceprvaka, našičkog Nexea, dok će Varaždinci rukometnu sezonu otvorili također ove subote susretom u Zagrebu s Dubravom u klopu prve runde kvalifikacija Kupa EHF-a.

Pripremna utakmica:
GRK Varaždin 1930 - RK Zagreb 33:31 (12:14)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!