Rukomet

Ugledna svjetska rukometna imena na seminaru hrvatskih sudaca

Sportnet • srijeda, 03.09.2014.
Ugledna svjetska rukometna imena na seminaru hrvatskih sudaca
Foto: Ivana Strahija

Udruga hrvatskih rukometnih sudaca je u Spa & Sport Resortu Sveti Martin na Muri od 29. do 31. kolovoza 2014. godine organizirala seminar za suce i nadzornike suđenja s međunarodnim predavačima.

Seminar je u trajanju od tri dana imao svoj stručno-edukativni dio, testiranje fizičke pripreme te testiranje poznavanja pravila rukometne igre. Stručno-edukativni dio predvodili su g. Manfred Prause, predsjednik Komisije za pravila igre i rukometne suce pri Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF Playing Rules and Referees Commision - PRC) i g. Ramon Gallego, član PRC-a.

Hrvatski suci odlični u Europi

Sudački par Robert Gonzureki Tomislav Cindrić sudili su na nedavno završenom Europskom prvenstvu kadeta u Poljskoj finalnu utakmicu između Mađarske i Francuske.Sudački par Dalibor Jurinović i Marko Mrvica te nadzornik suđenja Josip Posavec sudjelovali su u Beču (Austrija) od 29.08. do 31.08. na EHF seminaru kandidata za Europsko žensko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Hrvatskoj i Mađarskoj.

G. Manfred Prause održao je predavanje "Postavljanje i kretanje sudaca na rukometnom terenu", a g. Ramon Gallego predavanja "Mentalna priprema sudaca", "Fizička priprema sudaca", "Situacije s krilnih pozicija","Prosudbu koraka na utakmici" te interaktivnu radionicu sa video testom specijalnih situacija.

Seminar je zaključen predavanjem g. Davora Tora "Psihosocijalni pristup utakmici i radu nadzornika suđenja sa sucima" te video analizom situacija iz Premijer i 1. HRL koju su vodili g. Anto Josić i g. Boris Milošević.

Seminaru je ukupno prisustvovalo 90 sudaca i 11 nadzornika suđenja iz cijele Hrvatske iz svih rangova natjecanja.

Valja još spomenuti kako će najbolji hrvatski sudački par Matija Gubicai Boris Milošević te nadzornik suđenja Josip Posavec sudjelovati u katarskoj Dohi od 05.09. do 13.09. na Svjetskom klupskom prvenstvu Super Globeu. Na prvenstvu će sudjelovali osam klubova :SG Flensburg-Handewitt, EL Jaish, Handebol Taubaté, Al-Ahli Sports Club, FC Barcelona,Espérance Sportive de Tunis, AL Sadd, Sydney university HC.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!