Tenis

Dodig u polufinalu u parovima, Nishikori u pet setova zaustavio Wawrinku

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.09.2014.
Dodig u polufinalu u parovima, Nishikori u pet setova zaustavio Wawrinku
Foto: EPA

Ivan Dodig nastavlja s odličnom igrom u konkurenciji parova gdje je dohvatio polufinale, a poznat je i drugi polufinalni par u turniru tenisačica. Kod tenisača poznat je, pak, prvi polufinalni par...

Kei Nishikori prvi put u karijeri plasirao se u polufinale Grand Slam turnira. 2012. godine igrao je u četvrtfinalu Australian Opena, no sada je napravio korak više i prošao u polufinale. Do tamo je došao pobjedom protiv Stana Wawrinke koji je imao prilika za prolaz, no nije ih iskoristio. U petom setu u dva gema imao je break lopte, Nishikori ih je spasio, a onda je u finišu seta pokleknuo i upisao poraz.

Novak Đoković izgubio je prvi set na US Openu ove godine, ali je unatoč tome bio bolji od Andyja Murraya. Nakon što je Murray uzeo drugi set s uvjerljivih 7:1 u tie-breaku, Đoković je bio bolji u naredna dva seta i prošao u polufinale u New Yorku osmi put zaredom. Škot je igrao vrlo dobro u prva dva seta, međutim kasnije je Đoković ipak bio na razini više te je zasluženo prošao dalje iskoristivši sve češće pogreške Murraya.

S odigravanjem četvrtfinalnih susreta završile su tenisačice, a polufinalistica postala je Ekaterina Makarova. Ruskinja je četiri puta dosad bila u četvrtfinalu Grand Slam turnira i nikada nije uspjela probiti tu granicu do ovogodišnjeg US Opena. Bila je bolja od Viktorije Azarenke koja ipak nije na razini svojih najboljih dana.

Makarova će imati tešku zadaću u polufinalu gdje će igrati protiv braniteljice naslova Serene Williams koja ide po svoj treći uzastopni US Open. Williams je rutinski odradila posao protiv Talijanke Flavije Pennette, upisala je pobjedu u dva seta sa 6:3, 6:2 i na kraju očekivano prošla u polufinale ovog turnira.

Kiksali nisu Ivan Dodig i Marcelo Melo u konkurenciji parova gdje su očekivano svladali Argentince Carlosa Berlocqa i Leonarda Mayera. Na taj način plasirali su se u polufinale gdje će igrati protiv 11. nositelja Marcela Granollersa i Marca Lopeza.

US Open, tenisači, četvrtfinale:
Kei Nishikori (Japan, 10) - Stan Wawrinka (Švicarska, 3) 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Andy Murray (Velika Britanija, 8) 7:6(1), 6:7(1), 6:2, 6:4

US Open, tenisačice, četvrtfinale:
Ekaterina Makarova (Rusija, 17) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 16) 6:4, 6:2
Serena Williams (SAD, 1) - Flavia Pennetta (Italija, 11) 6:3, 6:2

US Open, parovi, četvrtfinale:
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 4) - Carlos Berlocq/Leonardo Mayer (Argentina/Argentina) 3:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2014. u 13:34
    Murray uvek hoda kao da je progutao metlu i uvek se drži za leđa. Problem je kad naiđe na spremnijeg rivala - tada sve smeta, jer je i meč teži. Nije ništa različit ni Đoković po tom pitanju - kada naiđe na spremnijeg Nadala ili Federera - sve boli i sve smeta. Važi i obrnuto.
    Obrisan korisnik
  • ivos04.09.2014. u 11:12
    A ništa to što su Murraya uhvatila leđa pa je hodao kao da je progutao metlu
    ivos