Nogomet

Video: Danska i Sjeverna Irska preokretima do pobjede, Republika Irska apsolvirala teško gostovanje

Davor Mikulić • nedjelja, 07.09.2014.
Video: Danska i Sjeverna Irska preokretima do pobjede, Republika Irska apsolvirala teško gostovanje
Foto: EPA

S tri susreta koja su na rasporedu bila u ranijem terminu započeo je kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo koje se za dvije godine održava u Francuskoj. Danska je došla do pobjede nakon što je bila u rezultatskom zaostatku, jednako kao i Sjeverna Irska u Mađarskoj, dok je McGeady s dva pogotka osigurao prvu pobjedu Republici Irskoj...

Danska - Armenija 2:1

Reprezentacija Danske u Kopenhagenu je dočekala Armeniju i upisala pobjedu na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Domaći je sastav imao apsolutnu dominaciju, posebno tijekom prvog dijela susreta u kojem nije bilo pogodaka.

Armenci su u nastavku igrali tek nešto malo bolje, a nakon samo pet minuta igre došli su u vodstvo preko Borussijinog Henriha Mhitarijana kojem je asistent bio Ghazarijan.

Ipak, to nije ostavilo velikog traga na danskim igračima koji su uspjeli potpuno okrenuti utakmicu u svoju korist i upisati prve bodove. Hojbjerg je izjednačio i vratio stvari na početak u 65. minuti, a pogodak vrijedan pobjede postigao je Kahlenberg deset minuta prije kraja susreta. Asistirao mu je Nicklas Bendtner.

Mađarska - Sjeverna Irska 1:2

Vrlo blizu pobjedi bila je i Mađarska koja je u prvom susretu za protivnika imala Sjevernu Irsku. Nakon što u izjednačenom prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, Mađari su stigli u vodstvo u 75. minuti kada je Carolla na asistenciju Dzsudzsaka savladao Tamás Priskin.

Umjesto da sačuva svoju prednost ili definitivno riješi pitanje pobjednika, Mađarska je dopustila gostima da prvo izjednače, a zatim prirede i pravo iznenađenje. McGinn je prvo u 81. minuti poravnao rezultat, da bi sedam minuta poslije asistirao Laffertyju za veliko gostujuće slavlje.

Gruzija - Republika Irska 1:2

Još jedna utakmica koja je završena identičnim rezultatom odigrala se u Gruziji gdje su snage odmjerile domaća reprezentacija i reprezentacija Irske. Za razliku od prethodne dvije utakmice, ovdje su dva od tri pogotka viđena u prvih 45 minuta, a prvi su u prednost došli gostujući igrači. U 24. minuti precizan je bio McGeady.

Nije to dugo trajalo jer nakon 14 minuta sve je bilo na početku nakon što je mrežu Fordea zatresao Okriašvilli. Moglo bi se reći da je, barem što se prilika tiče, svako poluvrijeme pripalo jednoj reprezentaciji, a Irska koja je bila nešto bolja u nastavku u posljednjoj je minuti došla do pobjede na teškom gostovanju. Strijelac je ponovno bio McGeady koji je iskoristio dodavanje Colemana i drugi put na susretu matirao vratara Loriju.

Kvalifikacije, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica
29.03.2015.
Portugal2:1Srbija
Albanija2:1Armenija
14.11.2014.
Portugal1:0Armenija
Srbija1:3Danska
14.10.2014.
Danska0:1Portugal
Srbija3:0Albanija
11.10.2014.
Albanija1:1Danska
Armenija1:1Srbija
07.09.2014.
Portugal0:1Albanija
Danska2:1Armenija
1Portugal 44:2+29
2Danska 46:4+27
3Albanija 44:5-17
4Srbija (-3)46:601
5Armenija 43:6-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!