Tenis

Serena Williams uvjerljivom pobjedom nad Wozniacki stigla do svoje šeste titule u New Yorku

Davor Kovačević • ponedjeljak, 08.09.2014.
Serena Williams uvjerljivom pobjedom nad Wozniacki stigla do svoje šeste titule u New Yorku
Foto: EPA

Prva igračica svijeta Serena Williams nije imala većih problema u finalnom dvoboju protiv Dankinje Caroline Wozniacki te je sigurnim slavljem s dva puta po 6:3 stigla do svoje treće uzastopne titule na terenima Flushing Meadowsa.

Nedjelja je bila rezervirana za veliko žensko finale u kojem se očekivano našla najdominantnija svjetska tenisačica Serena Williams te deseta nositeljica Caroline Wozniacki. Za razliku od prethodna dva finala US Opena, Serena Williams ovoga puta sebi i gledateljima nije priuštila veću dramu te je uvjerljivom predstavom kakve je,uostalom, prikazivala tijekom čitavog turnira stigla do svoje šeste titule u New Yorku te ukupno 18. Grand Slam naslova u karijeri čime se izjednačila s Martinom Navratilovom i Chris Evert, dok je Stefi Graff na vrhu s 22 osvojena Grand Slama.

Jubilarni 100. naslov za braću Bryan

Najbolji par svih vremena, braća Bob i Mike Bryan u finalu konkurencije parova osvojili su svoju 100. zajedničku titulu u karijeri što, vjerovatno, nitko nikada neće dostići jer na drugom mjestu vječne ljestvice s „tek“ 61. titulom stoji popularni The Woodies, odnosno Todd Woodbridge i Mark Woodforde. Za svoj 16. Grand Slam naslov i ukupno peti na US Openu Bryani su pobijedili španjolsku kombinaciju Granollers/Lopez M. sa 6:3, 6:4 te su se tako izjednačili s Richardom Searsom i Jamesom Dwightom koji također imaju pet naslova u New Yorku.

Za početno vodstvo uspješno je odservriala mlađa sestra Williams, a onda se zaredalo pet uzastopnih breakova, a jedan više napravila je Amerikanka i uzela prvi set. U drugom setu Williams je uvjerljivo držala svoj početni udarac, dok s druge strane to nije uspijevala Wozniacki te je prva igračica svijeta s dva oduzeta servisa zaključila priču nakon sat i 17 minuta dvoboja.

Nikada Serena Williams nije izgubila na ovom turniru kao prvopostavljena igračica, a nakon ovog finala tako je i ostalo. Wozniacki je ovo bio drugi Grand Slam finale u karijeri, a jedini do sada bio joj je upravo ovdje još 2009. godine kada ju je svladala, sada već umirovljena, Kim Clijsters. Iako su posljednja dva meča Williams i Wozniacki iz Montreala i Cincinnatija nagovještavala da bi Dankinja ovdje mogla iznenaditi i uzeti svoj premijerni naslov, to se nije dogodilo te je Amerikanka potpuno zasluženo pred domaćom publikom uzela treći naslov u nizu.

Podsjetimo, u ponedjeljak od 23 sata na rasporedu je i muški finale u kojem se sastaju Marin Čilić i Kei Nishikori.

US Open, finale:
Serena Williams (SAD, 1) – Caroline Wozniacki (Danska, 10) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2014. u 01:42
    Margaret Court - 24 osvojena grand slam turnira, prva na vječnoj ljestvici. Zbrajaju se turniri i prije open ere.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2014. u 01:13
    Totalno dominantno sigurno snazno precizno..Prediwan mec Serene .Cestitke..
    Obrisan korisnik