Tenis

Donna Vekić prekinula seriju poraza i plasirala se u drugo kolo Taškenta

Branimir Korać • utorak, 09.09.2014.
Donna Vekić prekinula seriju poraza i plasirala se u drugo kolo Taškenta

Nakon što je Marin Čilić oduševio hrvatsku sportsku javnost osvajanjem US Opena, još malo dobrih teniskih vijesti stiže iz Taškenta. Donna Vekić uspješno je odradila posao u prvom kolu tamošnjeg turnira...

Prvo kolo u Taškentu ponudilo je dvoboj igračica koje su van prave forme i koje su u susret ušle s pet uzastopnih poraza. Seriju loših nastupa prekinula je Donna Vekić svladavši Mandy Minellu sa 7:5, 6:0.

Vekić i Minella prije susreta u Taškentu sastale su se jednom i to prošle godine u Poitiersu na Challengeru gdje je uspješnija bila Luksemburžanka sa 6:4, 6:2.

Ovaj susret bio je posve drugačiji, prvi set bio je ravnopravan i otvoren, ali u nastavku je Vekić bila bolja i bez izgubljenog gema u drugom setu otišla je do drugog kola.

Početak meča nije bio dobar za Vekić, Minella je odmah došla do dvostrukog breaka i povela s 3:0, no od tog trenutka situacija se značajno promijenila i Vekić je bila bolja protivnica.

Do kraja meča Luksemburžanka više nije imala nijednu break priliku, Donna je bila uvjerljiva na svojem servisu i pritiskom na reternu prošla je u drugo kolo.

U drugom kolu igrat će protiv Urszule Radwanske koja ju je svladala u Fed Cupu prije dvije godine i prošle godine u Monterreyu, a jedinu pobjedu Vekić je ostvarila prošle godine u Birminghamu.

WTA Taškent, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 5) - Many Minella (Luksemburg) 7:5, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2014. u 19:13
    a ovaj ždrijeb joj nije mogao biti bolji
    Obrisan korisnik
  • teniosac09.09.2014. u 17:48
    ajde Donna,sad smo poželjeli veselja i u ženskom tenisu..
    teniosac