Nogomet

Sušić: "Nismo zaslužili pobjedu, jednostavno ništa nije funkcioniralo"

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.09.2014.
Sušić: "Nismo zaslužili pobjedu, jednostavno ništa nije funkcioniralo"
Foto: EPA

Reprezentacija Bosne i Hercegovine razočarala je na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015. godine. U Zenici je odigrala lošu utakmicu protiv Cipra i upisala poraz 2:1...

Nakon što su glatko poraženi u Puli u prijateljskom ogledu s Hrvatskom, Ciprani su iznenadili u Zenici Bosnu i Hercegovinu i stigli su do neočekivana tri boda na početku kvalifikacija. Dvostruki strijelac bio je Dimitris Christofi koji se i u Puli pokazao kao najneugodniji ciparski napadač.

"Važno je da smo pobijedili, ali moramo ostati realni i zapamtiti tko smo. Moramo zahvaliti Bogu i vrataru Georgallidesu koji je obranio kazneni udarac Pjaniću na kraju, a sretan sam i zbog svojih golova. Nadali smo se da ćemo moći biti čvrsti u posljednjem redu i zaprijetiti iz kontranapada i na kraju smo uspjeli doći do velikog iznenađenja. Potpuno zasluženo pobijedili smo velikog protivnika, ali nismo postali supermoćni preko noći. Moramo ostati na zemlji", rekao je Christofi.

Izbornik Cipra Charalampos Christodoulou zatražio je pomoć navijača u vrlo važnoj sljedećoj utakmici protiv Izraela.

"Sve što kažem o igračima i njihovom nastupu, bit će premalo i što god da se dogodi u narednih nekoliko utakmica, i dalje ćemo biti autsajderi. Igrali smo protiv velikog favorita na teškom terenu, ali igrači su ostali mirni. Obje reprezentacije stvorile su dosta prilika, ali mislim da je naša pobjeda zaslužena. U početku smo bili nervozni, ali smo znali da možemo igrati protiv njih. Pogodak prije poluvremena dao nam je samopouzdanje i snagu, a naša taktika je funkcionirala. Najvažnije je da su igrači funkcionirali kao momčad i izborili pobjedu. Sada je vrijeme za navijače da nam pomognu u važnom susretu protiv Izraela."

Bosna i Hercegovina mogla je do boda u posljednjim trenucima susreta, no Miralem Pjanić nije realizirao kazneni udarac. Izbornik Safet Sušić bio je vrlo nezadovoljan nastupom svojih igrača.

"Nismo zaslužili pobjedu. Igrali smo dobro u prvih deset minuta kada smo postigli pogodak, ali nakon toga ništa nije funkcioniralo. Izgledalo je kao da smo se zadovoljili s tim vodstvom, a jedan pogodak prednosti protiv momčadi poput Cipra nije dovoljan. Bio je to vrlo loš dan, imali smo kasnije neke prilike za poravnanje, ali lopta nije htjela u gol."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2014. u 13:43
    Otjerali Spahu to s epokazuje kao jako los potez on je bio srce ekipe i pravi vodja covjek koji znao dignut momcad..ta obrana je sada jako neuigrana i losa.ali nadam se da ce se posloziti nekako..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.09.2014. u 11:41
    Sindrom reprezentacije koja dugo (ili nikada) nije bila u vrhu... Sada su se digli i skupili odlične igrače ali tek sada treba održavati reputaciju a ne prosipati ugled. Susjedi trgnite se i nastavite kao u operaciji Brazil.
    Obrisan korisnik