Ostali sportovi

Hrvatice zadovoljne utakmicama sa Srbijom: "Dobre partije protiv vrhunskog protivnika"

Davor Kovačević • srijeda, 10.09.2014.
Hrvatice zadovoljne utakmicama sa Srbijom: "Dobre partije protiv vrhunskog protivnika"

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odradila je trodnevni izlet u Srbiji u sklopu kojeg je s domaćinom odigrala tri pripremne utakmice za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Iako su poražene u svim ogledima, izabranice Angela Vercesija prikazale su dobru igru koja daje optimizam za sljedeće utakmice.

Svjetsko odbojkaško prvenstvo za žene koje 23. rujna starta u Italiji sve je bliže te se u skladu s tim i priprema reprezentacija Hrvatske. U srpskoj dvorani Šumice Hrvatska je imala odličnog sparing partnera u vidu reprezentativki Srbije koje spadaju u vrh svjetske odbojke te su Hrvatice kroz te utakmice imale priliku saznati „na čemu su“.

U prvoj utakmici u nedjelju upisan je poraz rezultatom 1:3, a identičan rezultat bio je i u sljedeće dvije utakmice. Ipak, daleko od toga da se Srbija prošetala u tim dvobojima. Hrvatske odbojkašice u većini setova bile su ravnopravan suparnik, no Srpkinje su bolje odreagirale kada se odlučivao set.

Prikazanom igrom djevojke mogu biti zadovoljne, a tako je zvučala i kapetanica Maja Poljak koja je nakon ozljede pronašla pravu formu.

„Srbija je odličan protivnik i sigurno da smo jako zadovoljni što smo imali priliku igrati protiv njih. Utakmica u ponedjeljak bila je najbolja, a u utorak se kod nas osjetio veliki zamor. S obzirom da je Srbija za razliku od nas rotirala, kod nas je standardna postava igrala sva tri dana, tako da je nakon svega umor došao na naplatu. Pružile smo dobre partije protiv vrhunskog protivnika, sve u svemu mi smo jako zadovoljni ovim utakmicama“, rekla je Poljak nakon posljednje utakmice, a prenio Hrvatski odbojkaški portal.

Pred hrvatskim odbojkašicama sada je onaj završni čin priprema. U pripremnoj bazi u Mariboru dosta se radilo tijekom ljeta što na snazi, što na kondiciji, a sada predstoji i onaj taktički "glanc".

„Ušli smo u posljednju fazu priprema gdje će naglasak biti na taktičkom usavršavanju, ali i emocionalnom sazrijevanju kroz igranje utakmica s ekipama najvišeg nivoa, a sve je usmjereno prema prvoj utakmici na otvaranju Svjetskog prvenstva. Najzadovoljniji sam činjenicom da su sve cure nakon dva i pol mjeseca priprema zdrave, bez istegnuća ili ozljeda te su 100 posto spremne za igranje na visokom nivou“, zaključio je izbornik Angelo Vercesi.

Također, Hrvatice će prije otvaranja svjetske smotre protiv Argentine imati još nekoliko provjera. 16. rujna na rasporedu je susret protiv Kanade, dva dana kasnije svojim dolaskom uzvratit će Srbija, a sve će kulminirati generalnom probom protiv SAD-a koja će se odigrati u Domu odbojke „Bojan Stranić“.

Foto: cev.lu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!