Tenis

Bez Čilića na startu; Krajan: "Šanse nam nisu ništa manje nego njima"

Ante Zovko • četvrtak, 11.09.2014.
Bez Čilića na startu; Krajan: "Šanse nam nisu ništa manje nego njima"

Marin Čilić, koji je u ponedjeljak osvojio US Open, neće nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji u petak u meču Nizozemske i Hrvatske za povratak u Svjetsku skupinu. U subotu će s Marinom Draganjom pokušati osvojiti bod u meču parova te ostaje na raspolaganju za singl ako bude potrebno.

Prvog dana dvoboja Mate Delić, koji je pozvan u posljednji trenutak, igrat će protiv Igora Sijslinga, a Borna Ćorić s Robinom Haaseom.

Podloga će biti zemljana, pa će se Marin Čilić morati brzo prilagoditi za subotnji meč parova, za koji su kod Nizozemske nominirani Jean-Julien Rojer i Thiemo de Bakker.

Ako bude potrebno, Čilić će biti na raspolaganju za nedjeljni ogled u pojedinačnoj konkurenciji.

Borna Ćorić: "Haase je odličan zemljaš, dugo se drži u poenu i očekujem dosta dugih izmjena."

Hrvatski izbornik Željko Krajan kaže da bi volio imati Čilića prvog dana, ali objašnjava da su okolnosti diktirale drugačiji ishod:

"Da imamo njega prvog dana, šanse bi nam sigurno bile puno veće, ali nije bilo druge mogućnosti i najlogičnije je bilo izostaviti ga. Prevelik je rizik od neke ozljede, a moramo se sjetiti da je u igri promjena vremenske zone te podloge. Bolje je da se do subote oporavi i odmori."

Franko Škugor nije na kraju nominiran niti za jedan meč i ostaje u pričuvi. Krajan je opisao da je to prihvatio muški:

"Shvaća da je Marin osvojio Grand Slam naslov, da smo morali pozvati Matu Delića za pojedinačnu konkurenciju jer su Franko i Marin Draganja pozvani za parove. Izostankom Čilića prvog dana, nismo imali dovoljno igrača za singl. Mislim da je on shvatio da je to logična odluka jer netko mora popuniti mjesto u pojedinačnoj konkurenciji."

"Šanse nam nisu ništa manje nego njima. U svakom meču imamo šanse", smatra Krajan. "Na papiru Nizozemci jesu favoriti, ali naši igrači mogu opravdati svoju formu zbog koje su pozvani. Bit će borbe, ali ja vjerujem u formu naših igrača. Marin će pomoći samim svojim prisustvom, a kako će igrati u subotu i nedjelju, mislim da su šanse čak malo više na našoj strani."

Mate Delić zvučao je prilično uzbuđeno pred svoj debitantski nastup za Hrvatsku:

"Nadam se da ću sa što manje nervoze ući u meč i dati svoj maksimum kako bih osvojio bod. U zadnje vrijeme se osjećam vrlo dobro, osjećam da mogu igrati sa svakim."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2014. u 13:34
    ovaj delić sve točno kako ga je luka_real opisao, ali dečko gine na terenu i upravo je vratio break protiv sijslinga za 3:3 i vidi se koliko mu znači igrati za repku, koliko dečko voli hrvatsku. svaka čast, pa makar i izgubio, skupo će prodat kožu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2014. u 10:58
    glupost el-pistolero, parove vjerujem dobijamo iz jednostavnog razloga: čilić je klasa, a draganja odličan igrač parova. bornu ne otpisuj protiv haasea, no njegov je problem vjerojatno spremnost za 5 setova na zemlji, inače mu zemlja ne škodi, istrčat će sve, vratit će sve
    Obrisan korisnik
  • ivos11.09.2014. u 16:39
    @el-pistolero Čilić će igrati parove
    ivos
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 16:26
    Šanse su nam neigranjem Čilića u petak osjetno smanjene, Delić ne vjerujem da može dobiti Sijslinga, a Haase je iskusniji Davis Cup igrač od Ćorića. Dok se Čilić oporavi gubit ćemo 3-0 zbog poznatog slučaja s Pavićem, a par Draganja/Škugor ili tko već bude uz dužno poštovanje nije jednako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 15:44
    Delić ima loše kretanje, udarci su snažni ali sklon promašajima... ako ne ubaci prvi servis onda je u podređenom položaju odmah..
    Obrisan korisnik