Zimski sportovi

U novu sezonu s novim pravilima

Željka Jurkas • petak, 12.09.2014.
U novu sezonu s novim pravilima

U jeku završnih priprema za nadolazeću sezonu NHL objavljuje nove dodatke pravilima, a klubovi potpisivanjem novih ili produljivanjem starih ugovora žele što mirnije ući u trening kampove...

Uslijed održavanja trening kampa za suce liga je objavila popis dodataka pravilima koje će provoditi od ove sezone. Na prvi pogled u oči upada zabrana spin-o-rame za vrijeme izvođenja kaznenih udaraca. Reakcije su svakakve, a najzanimljivije će biti one igrača koji ih vole, poput Stevena Stamkosa. Famozni trapezoid koji je postavljen oko gola primarno zbog Martina Broudeura se ove sezone proširuje (a kada on i službeno ode u mirovinu, možda ga ponovo i skroz ukinu), kao i razmak između oznaka oko kruga za podbacivanje paka (u predsezonskim utakmicama s mogućnošću ostanka). Toronto dobiva veće ovlasti kod video pregleda golova, a igrači će puno lakše moći zaraditi suspenziju na jednu utakmicu. Momčadi će mijenjati strane prije produžetka, led će se ravnati, a treneri nisu dužni dati popis s imena prva tri igrača koja će potencijalno izvoditi kaznene udarce. Dodatne kazne očekuju igrače koji zaranjanjem vole uljepšavati prekršaj, a nakon tri takva prekršaja, kazne čekaju i trenere. Tu su još i promjene o mjestu podbacivanja nakon izbačaja paka van leda te kaznama za prekršaje na samom podbacivanju.

Druga jučerašnja vijest na razini lige došla je iz produkcijske kuće HBO. Objavili su da se povlače iz popularne emisije „24/7: The Road to Winter Classic“ u kojoj su dokumentirali put dvije momčadi koje su se na novogodišnje popodne susretale na otvorenome. Od prve sezone kada su pratili Pittsburgh Penguinse i Washington Capitalse emisija je doživjela veliki uspjeh, pa iako je ova zadnja, prateći susret Toronto Maple Leafsa i Detroit Red Wingsa ocijenjena kao najlošija, gubitak jednog ovakvog projekta koji je svijet hokeja približio svima koji nisu u direktnom doticaju s njime, u najmanju ruku ostavio bi rupu. Liga je brzo reagirala i objavila da će 23. rujna objaviti detalje o novom partneru. Logičan izbor se čini NBC koji je producirao „NHL Revealed“, emisiju koja se na sličan način koncentrirala na Olimpijske igre u Sočiju (s hokejaškog aspekta, naravno). Kakogod se situacija razriješila, ono čemu se većina nada je da će se Liev Schreiber vratiti kao narator.

New York Rangersi bili su izrazito aktivni. Uslijed pregovora s braničem Marcom Staalom o produljenju vjernosti, objavili su ono svima očito otkako se prije par dana pojavio na ledu s bivšim suigračem Martinom St. Louisom - Ryan Malone nosit će plavi dres Ragsa iduće sezone. Uz njega, branič John Moore pristao je na uvjete novog ugovora.

Najočekivanije potpisivanje ovog ljeta u Minnesoti napokon se ostvarilo. Nino Niederreiter pristao je na novi trogodišnji ugovor s Wildom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2014. u 10:05
    :)
    Obrisan korisnik
  • zovche12.09.2014. u 14:41
    ovo za spin-o-rama je kao da zabranite u kosarci alley-up ili vođenje lopte kroz noge jer tako zeznete protivnika...
    zovche