Nogomet

Gračan: "Imamo kvalitetu i motiv, Engleska nije nepobjediva"

Branimir Korać • petak, 12.09.2014.
Gračan: "Imamo kvalitetu i motiv, Engleska nije nepobjediva"
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 21 godine igrat će u play-offu za nastup na Europskom prvenstvu protiv Engleske što je svakako težak ždrijeb, no sa statusom nenositelja Hrvatska i nije bila u idealnoj poziciji.

Nenad Gračan nije bio nezadovoljan ždrijebom play-offa Europskog prvenstva do 21 godine. Hrvatska je izvukla Englesku, prvu utakmicu igrat će 8. listopada u gostima, a šest dana kasnije kao domaćin će probati izboriti odlazak u Češku.

"U ovoj rundi nije bilo laganih protivnika, ostala su samo velika imena i znali smo da nas očekuje težak posao. Da nismo izvukli Englesku, došli bi Španjolska, Francuska, Italija ili netko drugi. Unatoč ovom ždrijebu vrlo smo motivirani za odlazak na završnicu i vjerujem da imamo kvalitetu za prolaz, Engleska nije nepobjediva. Pokušat ćemo doći do dobrog rezultata već u prvom susretu, a zatim uz pomoć navijača probati potvrditi prolaz", rekao je Gračan za stranicu Uefe.

Gareth Southgate cijeni Hrvatsku i smatra kako će Engleska imati težak posao.

"Ovo je definitivno težak ždrijeb za nas. Hrvatska je izbacila Švicarsku, završila na vrhu teške skupine uz pobjede u svim gostujućim susretima. Prvu utakmicu igramo doma i već sada krećemo s proučavanjem našeg protivnika. Kada sam pogledao potencijalne protivnike, nisam vidio slabu reprezentaciju, znao sam da nas čeka težak posao", istaknuo je za Sky Sports engleski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.09.2014. u 14:40
    Imati tebe za izbornika - neprocjenjivo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2014. u 10:05
    da da sigurno
    Obrisan korisnik
  • Sensation12.09.2014. u 17:44
    imamo kvalitetu je relativno. ako vecina koju je kovac uzeo u a-repku bude igrala imamo dobru sansu, ako ne, nemamo nikakvu sansu. kovacu od mladih, da je normalan trener, najvise treba rebic jer nemamo krila. ovo ostalo sve ovisi o drugim pozivima. da poziv dobije ilivecvic imamo jos jednu opciju... [više na forumu]
    Sensation