Tenis

Mate Delić za Sportnet: "Nakon dobivenog trećeg seta bio je moj"

Sportnet • petak, 12.09.2014.
Mate Delić za Sportnet: "Nakon dobivenog trećeg seta bio je moj"

Hrvatska je stigla do prvog boda u Davis Cup dvoboju protiv Nizozemske i to zahvaljujući odličnom nastupu Mate Delića koji je iznenadio Igora Sijslinga. Delić je nakon susreta za Sportnet prokomentirao svoju pobjedu...

Prije svega čestitke na prvoj pobjedi u Davis Cupu, kako se osjećate?

"Hvala puno na čestitkama. Uzbuđen sam i sretan što sam donio taj bod Hrvatskoj, koji je vrlo bitan, i nadam se da će Borna Ćorić osvojiti drugi bod da možemo u preostale dane ući mirnije. Bilo je teško, ali nakon što sam dobio treći set, bio je moj."

Kako ste se osjećali nakon prvog seta, kada ste praktički poklonili set Sijslingu?

"Osjećamo sam nervozu i veliki pritisak. Puno je bilo grešaka u mojoj igri, ali sam se poslije sabrao i odigrao na višoj razini."

Drugi set ste otvorili na savršen način i poveli 3:0, no onda ste mu omogućili sa se vrati u život. Spašavali ste dobiven set.

"U tenisu ima uspona i padova. Koncentracija mi je pala u tom trenutku i on je to iskoristio. No, ja sam ostao sabran i čekao sam svoju šansu i kada je došla iskoristio sam je."

U igri su bili primjetni problemi s rukom. Dva puta ste zvali liječničku pomoć, je li sada sve u redu?

"To je bilo zbog grčeva. To je više mentalni problem, a manje fizički. Hvatali su me grčevi u rukama i nogama, ali me je maser Prusac osposobio da mogu završiti meč."

Vašom pobjedom Nizozemcima ste utjerali strah u kosti, jer Hrvatska i bez Čilića pobjeđuje. Utrli ste put dobroj igri Borne Ćorića

"Nakon moje pobjede Borni je bilo lakše ući u meč. Imamo taj bod, pa bi on mogao pružiti najbolju igru, a kada on pruži najbolju igru, može puno toga napraviti, pa i pobijediti velike igrače."

Iz Amsterdama za Sportnet: Duje Jurić.

Foto: HTS/Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir12.09.2014. u 22:18
    Bravo Deliću! Svaka čast, debi iz snova.
    Mithrandir