Rukomet

Varaždin novim sigurnim slavljem nad Dubravom osigurao drugu rundu kvalifikacija Kupa EHF

Zvonka Keliš • subota, 13.09.2014.
Varaždin novim sigurnim slavljem nad Dubravom osigurao drugu rundu kvalifikacija Kupa EHF
Foto: Danijela Lemaić

Momčad Varaždina na svom je terenu potvrdila sigurno slavlje iz Zagreba te je s novim slavljem s četiri pogotka razlike osigurala drugu rundu kvalifikacija Kupa EHF. Dubrava se borila u prvome poluvremenu, no u nastavku domaćin biva bolji i osigurava narednu borbu s francuskim Nantesom.

Rukometaši GRK Varaždina na svom su terenu dvorane uz Dravu ugostili momčad Dubrave u uzvratnom susretu prve runde kvalifikacija Kup EHF. Nakon što su Varaždinci u prvom susretu, točno prije tjedan dana, slavili nad svojim suparnikom s četiri pogotka razlike (30:26), vrijeme je bilo da pred svojim navijačima novim sigurnim slavljem potvrde prolazak dalje u drugi krug. Tamo, pak, već nestrpljivo čeka francuski Nantes.

Zanimljivo je ponovno bilo u susretu varaždinskih Dabrova i Veprova iz Dubrave stoga se velika borba odvijala u varaždinskoj Areni. Nije domaćin dobro krenuo u susret, dok je Dubrava pokazala koliko je željna slavlja i prolaska dalje u drugu rundu kvalifikacija Kupa EHF. Poveli su tako gosti 11:7 da bi se tada Varaždinci razbudili i serijom pogodaka poravnali rezultat, ali i preokrenuli ga u svoju korist za vodstvo 12:11, a iako Dubrava i dalje puše za vrat svom suparniku, Varaždin na odmor odlazi s minimalnom prednošću 15:14.

U nastavku je domaća momčad ubrzala ritam te se nastavila odvajati od svog suparnika za sigurno slavlje i potvrdu novog susreta u kvalifikacijama Kupa EHF. Sredinom drugog poluvremena Varaždin je osigurao +7 (24:17) nakon čega sigurno čuva stečenu prednost. Na koncu GRK Varaždin 1930 s novih +4 (33:29) osigurava novo slavlje i nastavak borbe u Europi.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Ivan Horvat i Vedran Huđ s po šest postignutih pogodaka, njih pet dodao je Ante Kuduz, dok je najbolji kod Dubrave bio Josip Jurić Grgić sa sedam golova, a pet je zabio Ivan Dumenčić.

Pred Varaždinom je tako 12. listopada gostovanje u Francuskoj, dok će momčad Nantesa na uzvrat u Varaždin stići tjedan dana kasnije.

EHF Kup, 1. runda kvalifikacija:

1. utakmica:
RK Dubrava - GRK Varaždin 1930 26:30 (14:16)

Uzvratna utakmica:
GRK Varaždin 1930 - Dubrava 33:29 (15:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!