Tenis

Pavić i Veić uspješno zakoračili u novi teniski tjedan, Mektić ispao na startu

Davor Kovačević • utorak, 16.09.2014.
Pavić i Veić uspješno zakoračili u novi teniski tjedan, Mektić ispao na startu
Foto: FaH

Svoje dvoboje u utorak odigrala su tri hrvatska predstavnika koji ovoga tjedna nastupaju na turnirima challenger razine. Ante Pavić uspješno je otvorio turnir u turskom Izmiru, a jednako tako učinio je i Antonio Veić u slovačkoj Trnavi. S druge strane, svoj nastup u Ekvadoru brzo je okončao Nikola Mektić porazom u prvom kolu.

Na papiru, naizgled, lagan posao imao je hrvatski tenisač Ante Pavić u Izmiru. Ždrijeb ga je spojio s domaćim anonimcem Efeom Yurtacanom, inače 1184. igračem na ATP listi, no Pavić se dobro morao namučiti za pobjedu. Poslije uvjerljivog prvog seta u kojem protivniku nije dao ni gem, Pavić se opustio u nastavku i dopustio Turčinu da poravna rezultat u setovima, no u trećem setu stvari su sjele na svoje mjesto i Pavić, inače peti nositelj u Turskoj, osigurao je prolaz u sljedeće kolo u kojem ga očekuje .

U slovačkoj Trnavi ulogu favorita potvrdio je i Antonio Veić pobjedom nad Nijemcem Peterom Torebkom sa 6:4, 7:5. Nijemac je tekuću sezonu pretežno provodio na futuresima, no polufinale domaćeg challengera u Meerbuschu prije mjesec dana ukazivalo je Veiću na određeni oprez. Ipak, Veić je manjih problema imao samo u drugom setu te je zasluženo potvrdio prolazak dalje, a protivnik će mu biti bolji iz dvoboja još jednog Hrvata na ovom turniru Mate Delića i Victora Hanescua.

Ekvadorska avantura u Quitu brzo je završila za Nikolu Mektića. Grk Theodoros Angelinos, 369. Igrač svjetske rang ljestvice zvučao je kao dobra prilika za ostvarivanje još jedne challenger pobjede, no ipak je bio prejak za Mektića koji nije uspio pružiti ozbiljniji otpor Grku koji je slavio u dva seta sa 6:3, 6:4.

Challenger Izmir, prvo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska, 5) – Efe Yurtacan (Turska) 6:0, 5:7, 6:4

Challenger Trnava, prvo kolo:
Antonio Veić (Hrvatska) - Peter Torebko (Njemačka) 6:4, 7:5

Challenger Quito, prvo kolo:
Theodoros Angelinos (Grčka) – Nikola Mektić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!