Nogomet

Ambicije Dinamovog suparnika: Celtic vjeruje i u finale Europske lige

Borna Rupnik • četvrtak, 18.09.2014.
Ambicije Dinamovog suparnika: Celtic vjeruje i u finale Europske lige
Foto: EPA

Unatoč slabim nastupima protiv poljske Legije i slovenskog Maribora, u Celticu su uvjereni da mogu ne samo proći skupinu u kojoj je i Dinamo, već da mogu i do završnice Europske lige.

Dok će Dinamo otvoriti nastup u skupini Europske lige protiv Astre, škotski Celtic gostovat će u Austriji, kod Red Bulla iz Salzburga. To bi trebao biti tek početak uspješnog puta, smatra trener zeleno-bijelih.

"Ukoliko budemo napredovali kako treba, i uz malo sreće, moguć je i plasman u finale Europske lige. No, prvo ćemo pokušati proći skupinu", najavio je trener Celtica Ronny Deila uoči prvog kola.

"Legia i Maribor igrali su protiv nas na protunapade, a Red Bull će nas napasti. To će biti drugačiji izazov, protiv sastava koji je u domaćem prvenstvu dominantan, baš kao i Celtic", dodao je.

Celticov vratar Craig Gordon također priznaje da igrači razmišljaju o dugotrajnom ovosezonskom boravku u Europi.

"Moguće je, naravno da je moguće Celticovo pojavljivanje u finalu. Put je dalek, moramo se usredotočiti na prve protivnike, a treba nam i malo sreće u ždrijebu. No, sigurno se možemo uhvatiti ukoštac s takvim izazovom i pokušati izboriti finale. Osvajanje europskog trofeja bio bi poseban osjećaj", izjavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 17:28
    Svi mi vjerujemo u finale, svi!!! A Celtic neće ni grupu proći!
    Obrisan korisnik
  • etti18.09.2014. u 17:15
    Ove treba očerupati poput kokoši. Di je ovaj Celtic od onog otprije nekoliko godina, niti sjena. Do finala će doći jednako koliko i Dinamo
    etti
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 17:09
    Finale E. lige huh, s kojom ekipom, nisam siguran baš, slabi su.
    Obrisan korisnik