Tenis

Wozniacki i Ivanović za naslov u Tokiju, McHale ispustila pobjedu u polufinalu Seoula

Mihaela Bradovski • subota, 20.09.2014.
Wozniacki i Ivanović za naslov u Tokiju, McHale ispustila pobjedu u polufinalu Seoula
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni susreti na WTA turnirima u Seoulu i Tokiju. Ana Ivanović i Caroline Wozniacki borit će se za naslov u Japanu dok u Južnoj Koreji o pobjednici odlučuju Varvara Lepchenko i Karolina Pliškova...

Na jakom WTA turniru u Tokiju u finalu će igrati Caroline Wozniacki i Ana Ivanović. Wozniacki je u polufinalu svladala Garbine Muguruzu dok je Ivanović nadigrala Angelique Kerber.

Wozniacki je trebala tri seta protiv Španjolke u meču u kojem je pala u igri u drugom setu i Muguruza je to iskoristila. Imala je Dankinja nekoliko prilika za povratak u set koje nije iskoristila, ali je zato u trećem setu bila dosta bolja i zasluženo je slavila.

Muguruza je tijekom meča imala čak 23 break lopte, no na kraju je iskoristila njih tek četiri, nedovoljno za pobjedu i prolazak u finale gdje se kasnije plasirala Ana Ivanović.

Ivanović je do finala došla lakše, za pobjedu su joj trebala dva seta, a u početku susreta kada nije igrala dobro, pomogao joj je kišni prekid nakon kojeg se vratila bolja.

U završnici seta napravila je ključni break, u drugom setu izvukla se iz nekoliko teških situacija i na kraju je zaslužila prolaz u finale i izborila drugi ovosezonski dvoboj protiv Wozniacki. Prvi su odigrale u Monterreyu gdje je uspješnija bila Ivanović.

Po svoju prvu ovosezonsku titulu ide Čehinja Karolina Pliškova koja će se boriti za naslov u Seoulu. Pliškova je u prvom od dva maratonska polufinala svladala Mariju Kiriljenko i izborila prolaz u finale.

Ruskinja je uspjela izboriti treći set, ali u završnici je pala, izgubila servis i povratka više nije bilo. Pliškova je odservirala za meč i otišla do pobjede.

Još dramatičnije bilo je u drugom polufinalu gdje su se susrele Amerikanke Varvara Lepchenko i Christina McHale. McHale je propustila meč loptu u trećem setu, Lepchenko je ostala u meču do same završnice i onda je u tie-breaku završila posao.

Peta nositeljica sedam puta oduzela je servis sunarodnjakinji, ključan je bio taj break u završnici trećeg seta koji ju je potpuno vratio u igru nakon što je McHale ispustila dvostruki break s početka seta.

WTA Tokio, polufinale:
Caroline Wozniacki (Danska, 2) - Garbine Muguruza (Španjolska) 6:4, 2:6, 6:2
Ana Ivanović (Srbija, 3) - Angelique Kerber (Njemačka, 1) 7:5, 6:3

WTA Seoul, polufinale:
Karolina Pliškova (Češka, 2) - Maria Kiriljenko (Rusija) 4:6, 7:6(5), 6:3
Varvara Lepchenko (SAD, 5) - Christina McHale (SAD) 3:6, 6:1, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!