Tenis

Odlični Borna Ćorić u Turskoj stigao do svoje prve Challenger titule

Davor Kovačević • nedjelja, 21.09.2014.
Odlični Borna Ćorić u Turskoj stigao do svoje prve Challenger titule
Foto: EPA

U finalnom susretu Challengera u turskom Izmiru Borna Ćorić mogao je sve riješiti u dva seta protiv Tunižanina Maleka Jazirija, no nije iskoristio četiri meč lopte u tie-breaku drugog seta te je dvoboj odlučen u trećem setu kojeg je pobjednički zaključio Ćorić i sa 6:1, 6:7(7), 6:4 došao do prvog naslova na challenger razini.

Da mu i te kako odgovara turski zrak još jednom je pokazao mladi i perspektivni hrvatski tenisač Borna Ćorić. Iz Turske pamti svoja tri od ukupno pet naslova s futures razine, a da je nadišao tu konkurenciju pokazao je osvajanjem igrački, novčano i bodovno jednog od snažnijih challengera u sezoni, onoga u turskom Izmiru.

Na putu ka prvoj takvoj titulu u kratkoj profesionalnoj karijeri Ćoriću je stajao prvi nositelj turnira i Top 100 igrač, Tunižanin Malek Jaziri koji je na kraju morao čestitati hrvatskom tenisaču koji je ovo finale ipak trebao završiti u dva seta, no Jaziri je uveo poveću količinu drame u dvoboj.

Poslije jednosmjernog prvog seta u kojem Tunižanin nije bio kompetitivan, Ćorić je kod vodstva 6:5 na protivnikov servis imao i prvu meč loptu, no nije ju iskoristio kao i još tri vezane u tie-breaku. Jaziri se vratio na 6:6, Ćorić je ponovno stigao do meč lopte, ali s tri poena u nizu Jaziri je odveo meč u odlučujući set.

Tamo je hrvatski tenisač prvi napravio obrat, Jaziri je odmah povratio izgubljeno, ali i Ćorić je dobro reagirao i treći gem za redom tenisač na servisu je izgubio svoj početni udarac. Prednost je Ćorić držao do servisa za meč gdje je očekivano bilo poteškoća, ali Zagrepčanin je spasio sve break prilike i upisao veliku pobjedu.

S novih 110 ATP bodova Ćorić nastavlja krupnim koracima grabiti prema društvu sto najboljih igrača svijeta, a od ponedjeljka bi se tom cilju trebao približiti za 38 pozicija što će mu garantirati 140. poziciju, ujedno i najbolju do sada u karijeri.

Challenger Izmir, finale:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Malek Jaziri (Tunis, 1) 6:1, 6:7(7), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir22.09.2014. u 10:20
    Bravo mali! Borna dolazi.......korak po korak.......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik21.09.2014. u 20:53
    Karlo, Borna, Marin, Mirjana, Ana, Donna. Hrvatska ima suho zlato. Bravo!
    Obrisan korisnik
  • bubici21.09.2014. u 20:51
    Bravo Borna...samo ne znam zašto taj strah kod završavanja poena, kao da mu se ruka skrati. Taj dio srediti kroz skorije vrijeme i do kraja sljedeće sezone ne gine mu top 50.
    bubici
  • narada10821.09.2014. u 17:45
    bravo, Borna. Moglo je završiti i te kako nakon dva seta, ali Tunižanin je pod pritiskom i iz očaja opalio nekoliko sjajnih lopti, npr. u TB kod jedne od meč lopti protiv sebe. Nakon gubitka drugog seta nisam imal previše nade za Bornu, jer je Jaziri izgledao svežiji, dok je Borna baš u dužijim... [više na forumu]
    narada108