Nogomet

Segesta će se pokušati revanširati Splitu za poraz od prije tri godine

Niko Rukavina • utorak, 23.09.2014.
Segesta će se pokušati revanširati Splitu za poraz od prije tri godine
Foto: Bruno Karadža

Nakon što su u subotu u gradskom derbiju odigrali neriješeno i u drugoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu, nogometaše RNK Splita sutra očekuje dvoboj prvog kola Hrvatskog kupa protiv Segeste u Sisku, koja se nalazi na sredini drugoligaške ljestvice.

Prije tri godine Split i Segesta susreli su se također u šesnaestini finala Kupa. Na Parku mladeži Split je s uvjerljivih 5:0 porazio tadašnjeg trećeligaša.

Sutrašnja utakmica bi ipak trebala biti neizvjesnija zbog nekoliko razloga. Utakmica se ovoga puta igra u Sisku, a Segesta više nije trećeligaš već se nalazi na 7. mjestu 2.HNL s 8 osvojenih bodova, međutim, nanijeli su jedini poraz u prvenstvu vodećoj Cibaliji. Također, Splitovci su izmoreni, budući da od početka sezone igraju u teškom ritmu. Naime, momčad Ivana Matića, osim obveza u HNL-u, odigrala je čak osam europskih utakmica (omjer tri pobjede, četiri remija i samo jedan poraz), ali i polufinale i finale Županijskog kupa te pretkolo Hrvatskog kupa.

Međutim, obje momčadi ne nalaze se u idealnoj formi. Split je nakon početne i teškom mukom izborene pobjede nad Zadrom na Stanovima, upisao samo jednu pobjedu i četiri remija u sljedećih osam utakmica. Segesta je u 5. kolu 2. HNL na domaćem terenu iznenadila vodeću Cibaliju, no u sljedeće dvije utakmice upisali su samo jedan bod - protiv Rudeša na domaćem terenu (0:0). Zanimljivost na sutrašnjoj utakmici bit će dvoboj braće blizanca, 21-godišnjih Dražena i Josipa Bagarića. Dražen je mladi hrvatski reprezentativac koji igra na poziciji desnog krila i ove sezone je bio među ključnim igračima u europskom pohodu Splita. Prošle subote, u derbiju Svetog Duje, proglašen je igračem utakmice. Bio je nepremostiva prepreka za braniče Hajduka, a nedavno je zabio i pogodak u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici mlade reprezentacije protiv Latvije u Jelgavi. Josip Bagarić je stoper sisačkog drugoligaša. Josip je, u paketu s bratom, došao u RNK Split, no karijera ga je preko Imotskog i Hrvaca odvela u Sisak.

"Ja sam minutu stariji od njega, dvojajčani smo blizanci i potpuno smo različiti, što se vidi po pozicijama koje igramo. Od početka zajedno gradimo karijeru. Rodili smo se u Beču, zatim smo preselili u Knin gdje smo počeli igrati u redovima Dinare, a kada smo napunili 16 godina zvali su nas Šibenik i Zadar, na kraju se uključila i Rijeka, pa smo završili tamo. Kada je započeo juniorski staž vratili smo se na šest mjeseci u Dinaru, a zatim smo u paketu stigli u Park mladeži.", rekao je Dražen za Dalmacijanews portal.

No, sutrašnja utakmica neće biti njihov prvi međusobni dvoboj. Već su se jednom susreli u šesnaestini finala, kada je Josip u dresu Hrvaca, tadašnjeg trećeligaša, iznenadio Draženov Split i izbacio ih iz daljnjeg natjecanja.

"Brat me već pobijedio u Hrvacama, igrao je kada smo ispali u finalu Županijskog kupa, sada ću mu vratiti za to", kroz šalu je zaključio Dražen.

Utakmica počinje sutra u 15:30 na Gradskom stadionu u Sisku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!