Zimski sportovi

NHL predsezona: Nastavkom priprema ozljede se gomilaju

Željka Jurkas • petak, 26.09.2014.
NHL predsezona: Nastavkom priprema ozljede se gomilaju

Tjedan dana nakon početka trening kampova, i prvih odigranih pripremnih utakmica, momčadi su počele rezati kadrove, a ozljede ne posustaju...

Predsezonske aktivnosti NHL-a su u punom zamahu, hokej se vratio u svakodnevne vijesti, rezultati pripremnih utakmica na ovaj ili onaj način odražavaju (potencijalne) promjene momčadi, a razgovori o tome hoće li neki mladi igrač dospjeti u ovogodišnji prvi sastav ili pak kako će se novi igrač uklopiti u postojeći sustav više nisu samo hipotetski. Dio momčadi je broj igrača pozvanih na kamp gotovo prepolovio, uglavnom vrativši igrače u njihove podružnice.

U zadnja dva dana popisu ozlijeđenih igrača priključili su se Jordan Staal (Carolina Hurricanes) sa slomljenom nogom, Derek Stepan (New York Rangers) s frakturom fibule te Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings) s odvajanjem ramena. Staal će biti van pogona 3-4 mjeseca nakon operacije, a druga dvojica bi se trebala vratiti na led za 4-6 tjedana. Manje ozbiljna situacija muči Alexandra Steena (St. Louis Blues) koji će zbog „natučenosti“, prema treneru Kenu Hitchcocku propustiti debi Paula Stastnyja u plavom dresu.

U nizu loših vijesti, došlo je par dobrih što se ozljeda tiče. Claude Giroux (Philadelphia Flyers) vratio se na led, kao i Chris Kunitz i Sidney Crosby (obojica Pittsburgh Penguins) koji bi mogli zaigrati na pripremnoj utakmici ove subote. Trener Mike Johnston se nada da će im se priključiti i Daniel Carcillo koji vuče ozljedu od prošle sezone te Pascal Dupuis koji je dobio zeleno svijetlo za puni kontakt. U redovima Tampa Bay Lightninga Jonathan Drouin se vratio na led, ali više u ulozi promatrača.

Novi trener Washington Capitalsa Barry Trotz dobiva pozitivne reakcije svoje momčadi i zadovoljan je brzinom kojom igrači prihvaćaju novi sustav. Preuzeo je momčad u godini kada će biti domaćin Winter Classicu na Nationals parku, a događanja koja će mu prethoditi započela su sto dana prije same utakmice kada je predstavljen poseban dres koji će nositi te je u ljetnom ruhu označeno gdje će sagraditi klizalište.

Prema brojnim izvještajima NHL i KHL dogovaraju zadnje detalje oko povratka Svjetskog kupa hokeja. Natjecanje koje originalno potječe od Canada Cupa tek se dvaput održalo od 1991., a zadnji put prije deset godina (2004.), trebalo bi doživjeti novi početak u drugoj polovici rujna 2016.. I dok sa strane NHL-a to ne stvara velike probleme, pitanje je kako će KHL pomiriti svoj raspored i novi potencijalni turnir. Šest od osam zemalja sudionica je poznato (Kanada, SAD, Rusija, Finska, Češka, Švedska), a zadnje dvije bi mogle odlučiti kvalifikacijske utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!