Košarka

Hrvatski razigravač Rok Stipčević nakon sezone u Turskoj ponovno u Italiji

Davor Kovačević • nedjelja, 28.09.2014.
Hrvatski razigravač Rok Stipčević nakon sezone u Turskoj ponovno u Italiji
Foto: Hrvoje Knežević

Poslije odrađene sezone u turskom prvoligašu Tofašu, povremeni hrvatski reprezentativac Rok Stipčević vratio se u Italiju, točnije u prvoligaša Virtus.

Kada ga je hrvatski izbornik Jasmin Repeša nakon posljednjeg reza ostavio bez Svjetskog kupa u Španjolskoj, to nije spriječilo hrvatskog razigravača Roka Stipčevića da pronađe novi angažman u ponajboljoj europskoj ligi, onoj talijanskoj.

Polufinalist talijanskog play-offa iz prošle sezone, Virtus iz Rima, postao je četvrti talijanski klub u Stipčevićevoj karijeri. Još ranije hrvatski košarkaš branio je boje Pesara u kojemu je ostvario najbolje brojke u karijeri (16,3 koševa, 2,7 asistencija), Armanija iz Milana te Varesea, a prošlu sezonu odradio je u tuskom Tofašu.

Ondje je Stipčević odigrao 25 utakmica u turskom prvenstvu u kojima je prosječno ubacivao 8,5 poena po susretu uz 2,4 asistencije. Također, s tim je klubom 28-godišnji Hrvat nastupao i u Eurochallengeu gdje je postigao slične brojke.

Posljednji put Stipčević je službenu utakmicu za hrvatsku reprezentaciju upisao još tijekom kvalifikacija za Eurobasket 2013. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 19:13
    Svi znamo šta može i kako igra Sipčević. Fine je klubove izmjenjao u Italiji. To nemože biti slučajno. A kod nas je bio predmet sprdačine. Bit će da Talijani bolje vide od nas ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 08:53
    Ovako kad malo bolje pogledam, rok nije ništa lošiji od ukića i lafayetta, koliko god sam se sprdao prije s njim.Čovjek je igrao u ciboni, vareseu, milanu, scavoliniu, tofasu i eto ga sad u virtus romi. To nisu škart klubovi.
    Obrisan korisnik