Rukomet

Kordi uoči novog susreta Nexea: "Želja nam je u svakoj utakmici napraviti korak naprijed"

Sportnet • petak, 03.10.2014.
Kordi uoči novog susreta Nexea: "Želja nam je u svakoj utakmici napraviti korak naprijed"

Momčad Nexea ove će subote pred svojim navijačima u sklopu šestog kola SEHA GSS lige ugostit će i zaigrati s ekipom slovačkog Tatran Prešova protiv koje se želi prikazati u što boljem svjetlu te pružiti što bolji otpor kako bi možda stigla i do svog drugog ovosezonskog regionalnog slavlja.

Povijest međusobnih utakmica Nexea i Tatrana izuzetno je bogata i zanimljiva. Sve su utakmice bile prepune modernog rukometa, atraktivnih poteza, trke i nadigravanja. Bile su sigurno među najzanimljivijima u skoro četiri godine SEHA GSS lige. Tako će sigurno biti i u subotu u Gradskom vrtu od 19 sati kada će Nexe i Tatran odigrati utakmicu šestog kola druge najjače lige svijeta.

Dan uoči dvoboja trener Nexea Zdenko Kordi kazao je: "Evidentna je razlika u ekipama Nexea i Tatrana u odnosu na prošlu sezonu. Mi imamo mlađu momčad s pet novih igrača, otišla su nam tri nositelja igre. Želja nam je u svakoj utakmici napraviti korak naprijed. U svaku utakmicu ulazimo sa željom za pobjedom. To je moto i princip!"

Nastavio je potom Kordi: "Radimo i pripremamo se, sama izvedba je na igračima, na terenu. Tatran je ove sezone još jači, vratio im se Kopčo i došlo je još nekoliko reprezentativaca Slovačke. Malo su mijenjali, većina igrača je godinama u klubu i jako se dobro poznaju. Upravo je to najveća vrijednost momčadi iz Prešova. Vidjeli smo dosta njihovih utakmica, a posebno je zanimljiva ona protiv banjalučkog Borca kojeg su pobijedili s čak 22 razlike. U svakom trenutku svaki igrač zna gdje mu se nalazi pojedini suigrač, igraju vrlo dinamičan rukomet. Vrhunska su ekipa."

Trener Kordi potom je zaključio: "Igramo na četiri fronta, puno će utakmica biti ove sezone. Mi nemamo veliki fond igrača, barem ne kao one najbolje momčadi. U svakom natjecanju težimo što boljem plasmanu. Osnovni nam je cilj iz utakmice u utakmicu ići s planom i u svakoj utakmici dati sve od sebe i težiti pobjedi. U tim smo ciljevima realni, ne hodamo po oblacima."

Povratak Sokolića, bez Lelića

Nexeov strateg prokomentirao je i svoju momčad: "Dečki dobro rade i treniraju i to se sigurno vidjelo u utakmici protiv Radničkog. Vidjelo se to i u nekim trenucima prijašnjih utakmica, ali one nisu bile rezultatski uspješne pa se to možda i izgubilo u konačnoj slici. Velika je stvar što su igrači u pobjedi protiv Radničkog pokazali puno pozitivnih karakternih crta. Forma nam raste, svježine je sve više. Tako nastavljamo i dalje. Luka Sokolić se vraća u sastav, ali je u međuvremenu Perica Lelić završio u krevetu pa ga u subotu neće biti."

Svoje viđenje susreta ponudio je i Nexeov Josip Božić Pavletić: "Očekuje nas teška utakmica, svi smo svjesni snage Tatrana. Mi smo mlađi, ali mogu garantirati kako ćemo svi ostaviti srce na terenu i boriti se do posljednje sekunde utakmice. Ukoliko svatko od nas da svoj maksimum onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu. To je sigurno najvažnije! U sportu ne pobjeđuje uvijek bolji. Puno je parametara koji određuju pobjednika. Sjetite se prošle sezone i naših pobjeda protiv Tatrana, Vardara, Metalurga… Naš maksimum uz dozu sportske sreće donosi uspjeh."

Prokomentirao je potom Nexeov igrač i subotnjeg suparnika svoje momčadi: "Tatran, kao i mi, igra brzo i atraktivno. Ključ uspjeha je u što manjem broju tehničkih pogrešaka. Sve naše prijašnje utakmice završavale su s puno golova, jurnjavu očekujem i u subotu. Posebno treba pripaziti na Radoslava Antla koji im je možda i najbolji igrač. Ovo bi trebala biti prava poslastica za publiku i vjerujem kako će svi uživati u modernom i atraktivnom rukometu. Naravno, i u pozitivnom rezultatu za nas."

"Pritisak je sada puno manji nego prije prošle utakmice. Prošli smo tjedan, a nakon uvjerljivih uvodnih poraza, sami sebe smo preispitivali, čak smo počeli sumnjati u vlastite kvalitete. Takva je atmosfera bila i u gradu. Pritisak je sada puno manji, dokazali smo sebi i svima kako vrijedimo i kako smo na dobrome putu. U subotu bi nam zbog toga moglo biti lakše", nadodao je Božić Pavletić o susretu i prvom slavlju Nexea ove sezone protiv Radničkog.

Kazalo je Nexeovo krilo i nekoliko riječi o svojoj igri te učenju od starijih i iskusnijih igrača: "Moja dobra igra protiv Radničkog rezultat je dobre igre cijele momčadi. Kada cijela momčad odigra dobro onda uvijek netko iskoči u prvi plan. Iskreno, ja bih bio najsretniji kada sutra ne bih zabio niti jedan gol, a da mi pobijedimo. Što se Franje Lelića tiče, ja mu mogu samo zahvaliti. Igrali smo zajedno dvije godine i uvijek je bio uz mene. I savjetima i pričom i podrškom. Sada imam priliku više igrati i iskoristiti sve što sam do sada naučio. Vjerujem kako ću tu priliku dobro iskoristiti."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!