Nogomet

Grčki kapetan Giorgos Karagounis okončao karijeru

Sportnet • subota, 04.10.2014.
Grčki kapetan Giorgos Karagounis okončao karijeru
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Službeno se umirovljujem iz profesionalnog igranja nogometa", izjavio je Giorgos Karagounis na press-konferenciji održanoj u Ateni.

Omaleni tridesetsedmogodišnji grčki veznjak neočekivano je završio svoju bogatu nogometnu karijeru. "Trenirao sam samostalno jer sam htio pronaći novi klub. Međutim, nakon razgovora s predsjednikom saveza i susreta s izbornikom Claudiom Ranierijem - kao i dolaznih poziva od mojih bivših suigrača - predomislio sam se“ , konstatirao je.

Nakon apsolvirane profesionalne igračke karijere, ubuduće će obnašati funkciju sportskog direktora grčkih nogometnih reprezentacija. Predsjednik grčkog nogometnog saveza (EPO) Giorgos Sarris komentirao je inauguraciju Karagounisa na buduću poziciju: "To je bila najlakša i najugodnija odluka donesena tijekom mog mandata."

Karagounis je tijekom karijere za Grčku uknjižio rekordnih 139 nastupa te je uvelike doprinio senzacionalnom osvajanju naslova europskog prvaka 2004. Također, na Europskom prvenstvu U-21 1998. okitio se srebrnom medaljom. U klupskoj karijeri nastupao je za Panathinaikos, milanski Inter, Benficu i Fulham. Dao je veliki obol Panathinaikosovom osvajanju naslova prvaka najjače grčke lige 2010. U istoj sezoni je s Djetelinama osvojio i grčki kup. Igrajući za Nerazzurre osvojio je talijanski kup 2005.

Za kraj, Karagounis je dodao: "Ja sam ovdje da pomognem u svezi odlaska trenera i pojedinih važnih igrača. Ono što je sada važno su pozitivni rezultati u predstojećim utakmicama i kompenziranje poraza od Rumunjske u prvom kolu". Najjača grčka nogometna vrsta sastaje se s Finskom u skupini F 11. listopada te nakon toga slijedi odigravanje utakmice sa Sjevernom Irskom tri dana poslije.

Hrvoje Ožanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2014. u 17:47
    legenda!
    Obrisan korisnik