Tenis

Đoković: "Mislim da mi se ovo još nikada nije dogodilo", Berdych: "Nikada nisam to doživio"

Sportnet • ponedjeljak, 06.10.2014.
Đoković: "Mislim da mi se ovo još nikada nije dogodilo", Berdych: "Nikada nisam to doživio"
Foto: EPA

Novak Đoković postao je peti put pobjednik ATP turnira serije 500 u kineskom Pekingu. U finalu je nadjačao češkog tenisača Tomasa Berdycha rezultatom 6:0, 6:2.

Đoković se zadnjih godina prometnuo u vladara ovog turnira jer je u zadnjih šest sezona pet puta završio kao prvoplasirani, a zanimljivo je da pobjednik turnira na kojem Nole nije bio na najvišem postolju od kada je startala njegova serija (2009.) bio ovogodišnji finalist Berdych, koji je u finalu 2011. svladao Marina Čilića.

Prvi set meča se može opisati kao svojevrsni Đokovićev blitzkrieg. Najbolji tenisač svijeta nije dopustio protivniku osvajanje gema, uzeo mu je servis tri puta te je prvi set završio rezultatom 6:0. U drugom setu se nastavlja kanonada Đokovića koji osvaja 11. gem zaredom te Berdychu prijeti „biciklom“.

No, Berdych se uspio pribrati te uzeti servis Đokoviću i osvojiti svoj prvi gem u meču. Čeh je potom obranio svoj servis te stigao na zaostatak od 5:2, ali za veći pothvat nije imao snage. Shodno tome, Đoković je obranivši servis meč priveo kraju i osvojio 46. turnir u karijeri.

Nakon impresivne pobjede Đoković je za službenu stranicu ATP-a konstatirao: "Bilo je čudesno. Igrao sam u nekim sjajnim finalima, ostvario sam neke uvjerljive pobjede, pobjede bez izgubljenog seta protiv najljućih rivala. No, pobijediti s ovakvom izvedbom i visokim rezultatom, mislim da mi se to još nikada nije dogodilo".

Žrtva Đokovićeve fenomenalne igre Tomas Berdych dodao je: "Rekao sam treneru da sam vjerojatno odigrao preko 700 mečeva u mojoj karijeri... ali nešto poput ovoga, nikada nisam doživio".

ATP Peking, finale:

N. Đoković (Srbija, 1)- T. Berdych (Češka, 3) 6:0, 6:2

Hrvoje Ožanić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2014. u 02:12
    Izgleda da je shvatio da je zena trudna, a ne on. Poceo je strasno da mi ide na zivce u zadnje vreme. Kao da niko otac do sada nije bio. Covek je mogao imati preko 10 grand slamova, da nije imao on and off dane.
    Obrisan korisnik
  • teniosac06.10.2014. u 15:16
    dal si je Đoković malo mira od žene pa sad opet dominira..
    teniosac