Vodeni sportovi

Michael Phelps suspendiran na šest mjeseci i propušta Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Mihaela Bradovski • utorak, 07.10.2014.
Michael Phelps suspendiran na šest mjeseci i propušta Svjetsko prvenstvo u Rusiji
Foto: EPA

Vožnja pod utjecajem alkohola i neprimjereno ponašanje stajali su Michaela Phelpsa šestomjesečne zabrane nastupanja za američku plivačku reprezentaciju kao i nastupa na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Rusiji...

Američki plivački savez suspendirao je Michaela Phelpsa na šest mjeseci što automatski znači da Phelps neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sljedeće godine.

Phelps ostaje i bez mjesečne stipendije, no ostaje mu mogućnost treniranja u bazenima Saveza što će mu ipak malo značiti po pitanju Svjetskog prvenstva, ali tvrdi kako će se pokušati pripremiti i izboriti za nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Phelps je prošlog tjedna vozio svoj automobil pod utjecajem alkohola nakon što je više sati proveo u kockarnici u Baltimoreu.

Slavni plivač u priopćenju je potvrdio kako odlazi na šestotjednu rehabilitaciju. "Protekli dani bili su vrlo teški za mene. Shvatio sam da mi ovo nije prva pogreška i jako sam razočaran u sebe. Odlazim na neko vrijeme na rehabilitaciju kako bih se pokušao bolje razumjeti."

"U ovom trenutku najvažnije mi je da pružim pozornost sebi i učinim sve kako bih naučio iz ovih pogrešaka", poručio je Phelps.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!