Tenis

Jedino Ćorić uspješan, porazi za Matu Delića i Antu Pavića

Branimir Korać • utorak, 07.10.2014.
Jedino Ćorić uspješan, porazi za Matu Delića i Antu Pavića
Foto: Dana Anders

Trojica hrvatskih tenisača našli su se na terenima na Challengerima ovog utorka, a jedino je Borna Ćorić upisao pobjedu. Ćorić je lakoćom prošao u drugo kolo u Taškentu dok su tijesne poraze upisali Ante Pavić i Mate Delić...

Borna Ćorić jedini je bio uspješan na startu ovotjednih Challengera. On je u prvom kolu Taškenta igrao protiv bjeloruskog kvalifikanta Sergeja Betova, inače igrača koji je daleko od 500 najboljih, te ga je svladao sa 7:6, 6:0.

Manjih problema bilo je u prvom setu koji je Ćorić riješio u svoju korist u tie-breaku, ali u nastavku meča sve je išlo glatko. U drugom setu izgubio je ukupno deset poena i sa 7:6, 6:0 prošao je dalje uz 12 as servisa.

U drugom kolu očekuje ga susret protiv osmog nositelja, Rusa Aleksandra Kudrjavceva koji je imao više problema na startu protiv domaćeg igrača Đurabeka Karimova.

Drugo kolo na istom turniru nije uspio izboriti Ante Pavić kojeg je eliminirao Talijan Andrea Arnaboldi. 191. igrač svijeta slavio je u tri seta iskoristivši lošu Pavićevu igru u tie-breaku trećeg seta koji je otišao na stranu Arnaboldija s glatkih 7:2.

Poraz je upisao i Mate Delić koji je imao najtežeg protivnika. Delić je igrao protiv Paul-Henrija Mathieua na startu Challengera u Rennesu, pružio je jak otpor, ali nije izdržao.

Mathieu je na kraju slavio za više od dva sata igre sa 7:5, 5:7, 6:3 uz 20 pogođenih aseva i dva breaka iz devet prilika.

Challenger Taškent, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Sergej Betov (Bjelorusija, Q) 7:6(1), 6:0
Andrea Arnaboldi (Italija) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:4, 6:7(7), 7:6(2)

Challenger Rennes, prvo kolo:
Paul-Henri Mathieu (Francuska, 3) - Mate Delić (Hrvatska) 7:5, 5:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!