Zimski sportovi

U završnici predsezone Islandersi pojačali obranu

Željka Jurkas • četvrtak, 09.10.2014.
U završnici predsezone Islandersi pojačali obranu
Foto: EPA

Zadnje izmjene u momčadima, potpisivanja produžetaka ugovora, imenovanja novih kapetana i nove ozljede obilježile su zadnje dane predsezone NHL. Sve je spremno za novi početak...

U moru novosti o novim ugovorima i transferima momčadi u zadnjih tjedan dana prije početka nove sezone, dva događaja zadržala su posebnu pažnju – trakavica novog ugovora Ryana Johansena i Columbus Blue Jacketsa napokon je dobila kraj, a New York Islandersi su u jednom danu skočili od jedne od relativno slabijih momčadi Metropolitan divizije do sasvim solidne momčadi, potpisavši Bruinsovog Johnnyja Boychuka i Hawksovog Nicka Leddyja. Pojačavši svoju obranu, ne samo igračima koji znaju kako zadržati pak i igrati na tijelo, već ujedno i osvajačima Stanleyja, Islesi rade što mogu ne bi li napokon krenuli naprijed i kapetanu Johnu Tavaresu priključili momčad koja je spremna boriti se za mjesto u doigravanju.

Ako je suditi po reakcijama u medijima, niti Boychuk niti Leddy nisu oduševljeni razvojem situacije; a ne može se reći niti da su sretni klubovi koji su ih pustili, no obzirom na kasni datum i neriješeno stanje salary capa bili su prisiljeni na korake koji možda nisu idealni. Hawksi su za Leddyja i Kenta Simspona dobili T.J. Brennana, Villa Pokka i prava na potpisivanje Andresa Nilssona. Dok su Bruinsi dobili dva izbora na Draftu (2015., 2016., drugi krug), a potencijalno i treći. Boston je potpisao svoju dvojicu RFA Reillyja Smitha i Toreya Kruga na jednogodišnje ugovore.

Dan nakon ovih transfera, Eric Tangradi postao je Canadian, a Patrick Holland i Peter Budaj otišli su u Winnipeg (da bi svega dan kasnije Jetsi stavili Budaja, koji je nakon prošlogodišnjeg doigravanja tražio izlaz iz Montreala, stavili na waiverse i poslali u svoju AHL momčad). Joey Crabb pojačao je redove Blueshirtsa, a Steven Kampfer i Andrew Yogan otišli su u Pantherse.

Columbus je napokon došao do dogovora sa centrom prve linije koji se gotovo na samom kraju pridružio trening kampu. Johansen je konačno pristao na trogodišnji ugovor s prosjekom od 4 milijuna dolara, no zadnja sezona ugovora mu se plaća 6 milijuna dolara. No, uz jednu dobru stiže i jedna loša vijest. Popisu ozlijeđenih se uz Boona Jennera i Nathana Hortona priključio i Brandon Dubinsky koji je jučer operirao abdomen i ostat će na listi još sigurno šest tjedana.

Ozljede u zadnjim trenucima (kao i od samog početka) predsezone pogodile su momčadi diljem lige: Hawksov Kris Versteeg ima ozljedu donjeg dijela tijela, kao i Penguinsov Beau Bennett koji je do toga trena bio jedan od najboljih pojedinaca u momčadi; Detroitov Gustav Nyqvist ozlijeđen je u utakmici s Bruinsima (u sudaru sa sucem), Dany Heatley, novi član Ducksa počet će sezonu na listi ozlijeđenih, kao i Sam Bennett onu Calgary Flamesa. Carolina Hurricanesi ove (pred)sezone jednostavno nemaju sreće, nakon što je Jordan Staal slomio nogu, Jeff Skinner zadobio je potres mozga u utakmici s Washingtonom. David Krejči neće biti u sastavu Bruinsa, Robert Bortuzzo u sastavu Penguinsa, a David Booth će sa slomljenom nogom propustiti početak sezone Leafsa, kao i Sergej Gončar s frakturom gležnja na strani Starsa. Jake Muzzin propustit će otvorenje branitelja naslova.

Ottawa Senatorsi imenovali su Erika Karlssona novim kapetanom na isti dan kada su na sedam godina potpisali vjernost Bobbyja Ryana (50.75 milijuna dolara). „C“ na prsima plavog dresa New York Rangersa nosit će Ryan McDonagh, u Buffalu će to biti Brian Gionta, dok je u Floridi, u momčadi s crvenim dresovima, ta dužnost dopala friškog osvajača Stanleyja, Willija Mitchella. U Coloradu će Jarome Iginla nositi „A“.

Nakon pripremnih utakmica i testiranja, kako ovogodišnjih, tako i prijašnjih draft pickova, momčadi su zaključno s jučerašnjim danom poslale popise igrača za otvorenje sezone. Sezona počinje noćas, sa četiri utakmice, a u Staples Centru će nakon dizanja zastave San Jose Sharksi pokušati ponoviti što su Chicago Blackhawksi napravili prije dvije sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!