Zimski sportovi

Video: U prva četiri susreta nove NHL sezone, Bruinsi jedini uspješni domaćini

Željka Jurkas • četvrtak, 09.10.2014.
Video: U prva četiri susreta nove NHL sezone, Bruinsi jedini uspješni domaćini

Sezona NHL-a je započela sa četiri susreta odigrana u noći sa srijede na četvrtak. Montreal, Vancouver i San Jose su slavili u gostima...

Max Pacioretty prvi se upisao u strijelce u novoj sezoni NHL-a u prvoj utakmici u kojoj su se susreli stari poznanici – Montreal Canadiensi bili su u gostima u Air Canada Centru kod Toronto Maple Leafsa. Susret s najviše pogodaka odlučen je 43 sekunde prije kraja, službeno drugim golom Tomaša Plekaneca, a u biti odbijanjem paka od Leafsovog braniča Stuarta Percyja, što je prevarilo Jonathana Berniera (.875%).

Još jedan susret koji je odlučen u samoj završnici odigran je u TD Gardenu gdje su zahvaljujući Chrisu Kellyju i s 19 obrana Tuukke Raska Bruinsi bili jedini uspješni domaćini.

Ryan Miller odigrao je prvi susret u dresu Vancouver Canucksa i s 23 obrane pridonio pobjedi i nastavku uspješnog niza protiv ove momčadi, a rookie trener Willie Desjardins upisao je uspješan početak NHL karijere.

Los Angeles Kingsi podigli su zastavu u čast prošlosezonskog osvajanja naslova prvaka uz prisjećanje svog puta kroz doigravanje koje je uključivalo pobjedu u sedmoj utakmici prvoga kruga protiv sinoćnjih gostiju San Jose Sharksa. I ako je bilo suditi po uvodnim montažama, nisu im dali zaboraviti što im se točno dogodilo. No, nova sezona znači i novi početak u kojem priče o prošloj ostaju samo to – priče. Sharksi su uspostavili dominaciju na ledu, glatko uzeli pobjedu, a Kingsi se nikako nisu mogli spojiti te unatoč nešto većem broju udaraca prema golu, Anttija Niemija nisu uspjeli proći te je on prvi vratar koji je zaradio shutout.

NHL
Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 3:4 (0-1 Pacioretty, 1-1 Kadri, 2-1 PPG Bozak; 2-2 Plekanec; 2-3 Subban, 3-3 Rielly, 3-4 Plekanec)
Boston Bruins – Philadelphia Flyers 2:1 (1-0 PPG Smith; 1-1 Couturier, 2-1 Kelly)
Calgary Flames – Vancouver Canucks 2:4 (0-1 PPG Burrows; 1-1 Byron, 1-2 Kassian, 1-3 Vrbata, 2-3 Hudler; 2-4 EN H. Sedin)
Los Angeles Kings – San Jose Sharks 0:4 (0-1 Wingels; 0-2 PPG Marleau, 0-3 Wingels, 0-4 Nieto)

Foto - Lisa Gansky, Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!