Rukomet

Hrvatska do uvjerljive pobjede nad Poljskom u prvom susretu Croatia cupa

Iz Umaga:Jelena Bagarić • četvrtak, 09.10.2014.
Hrvatska do uvjerljive pobjede nad Poljskom u prvom susretu Croatia cupa
Foto: FaH

Reprezentacija Hrvatske na pripremnom turniru Croatia cup uvjerljivo je rezultatom 33:24 (13:13) svladala reprezentaciju Poljske. Iako je prvo poluvrijeme bilo izjednačeno i ekipe su bile podjednake, u nastavku je Hrvatska u potpunosti slomila otpor Poljske i uvjerljivo slavila.

HRVATSKA – POLJSKA 33:24 (13:13)

Umag - Croatia cup

ŠD Marija i Lina, gledatelja: 500

Suci: Peter Horvat i Balasz Marton (oba Mađarska)

HRVATSKA: Grubišić, Žderić (7+1), Jelčić (7+0); Tatari 2, Kožnjak 1, Benko 2, Grubišić 3, Gaće, Mičijević 3, Elez 3(1), Penezić 5, Ježić, Sokač 5(2), V. Milanović – Litre 2, Gugić 1, Džono, Marić 4, Bašić 2.
Izbornik: Vladimir Canjuga

POLJSKA:Wysokinska (2+0), Prudzienica (2+0); Stachowska 1, Niedzwiedz 2, Gega 1, Kocela 3, Grzyb 2, Kudlacz5(1), Janiszewska 1, Pielesz, Zych 2, Drabik, Wojtas 1, Migala 1, Kulwinska, Byzdra 5(2)3
Izbornik: Kim Rasmussen

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Poljska 8 minuta

Sedmerci: Hrvatska 5(4); Poljska 5(4)

Susret između Hrvatske i Poljske započeo je početnim ispitivanjem snaga. U osmoj minuti rezultat je još uvijek bio izjednačen, 3:3, no onda Poljakinje pogodile dva puta za redom i u desetoj minuti prvi puta povela s dva razlike. Precizna je tada bila Agnieszka Kocela

I tada je krenuo zaostatak Hrvatske koji nisu nikakvo uspijevale anulirati. U 15. minuti Poljska je povela s 7:4 pa je izbornik Vladimir Canjuga morao zatražiti minutu odmora ne bi li posložio svoje redove. Dvije minute kasnije Andrea Penezić izjednačila je na 8:8.

U tim je trenucima i Kim Rasmussen pozvao je svoju ekipu na minutu odmora jer su Hrvatice krenule u seriju. U 22. minuti Hrvatska je prvi put povela s 11:10, a gol je zabila Žana Marić. Dvije minute kasnije povela je pak Poljska pogotkom Kinge Byzdre.

Remi Njemačke i Srbije

Prvi susret Croatia cupa između Njemačke i Srbije završio je bez pobjednika rezultatom 25:25 (13:13). Bolje je otvorila Njemačka koja je veći dio prvog poluvremena vodila, no u samoj završnici Srbija ipak sustiže i na odmor se odlazi neriješenim rezultatom. U drugom dijelu situacija se mijenjala, malo je vodila Njemačka malo Srbija. Na kraju je ipak završilo neriješeno. Srbija je vodila 25:24 i imala je napad za plus dva, no promašile su, a Njemice u idućem napadu izborile sedmerac i pogodile za konačnih 25:25. Najbolja u redovima Njemačke je bila Susann Müller sa šest pogodaka, dok je Srbiju s devet predvodila Dragana Cvijić.

Do kraja poluvremena Hrvatska je uspjela izjednačiti prvo na 12:12 pa i povesti s 13:12, ali Poljakinje su izjednačile. Zadnji napad pripao je Hrvaticama, ali nisu ga uspjele realizirati pa se na odmor odlazi s neriješenim rezultatom.

Odlično su Canjugine izabranice otvorile drugo poluvrijeme. Tea Grubišić i Ćamila Mičijević zabile su dva uvodna pogotka za vodstvo 15:13. U prvih deset minuta Hrvatska je čuvala ta dva pogotka prednosti, a onda je u 40. minuti Penezić pogodila za plus tri. Hrvatska je tu započela seriju od pet pogodaka. U 42. minuti Grubišić zabija za rekordnih 22:17. Kim Rasmussen drugi je puta u dvije minute pozvao svoje igračice na konzultacije.

Upute koje su dobile Poljakinje su odlično prenijele na teren u postigle dva uzastopna pogotka i smanjile na 22:19. Penezić je ponovo zabila za 23:19, ali isključenje je već u idućem obrambenom zadatku zaradila Sonja Bašić. No i s igračem manje Hrvatice se ponovo vraćaju na pet pogodaka prednosti. Za 24:19 zabila je Kristina Elez. U čuvanju rezultata pomagala je i Marta Žderić koja je zaustavljala poljske udarce.

Do kraja susreta prednost je samo nastavila rasti, a Hrvatska je zabijala sa svih strana. Žderić je na golu zaustavljala udarce iz igre i sedmerce pa je u 55. minuti Hrvatska došla na rekordnih 30:20. Poljska je šest minuta bila bez pogotka, a sušu je prekinula Karolina Kudlacz, ali za sustizanje rezultata bilo je kasno.

Utakmica je završila rezultatom 33:24, a Hrvatska je na najbolji način otvorila ovaj turnir. Najefikasnije kod Hrvatske su bile Penezić i Sokač (Zebić) sa po pet pogodaka. Žderić i Jelčić zajedno su skupile 15 obrana. Kod Poljske se istaknula Kudlacz s pet postignutih pogodaka.

Hrvatska turnir nastavlja sutra protiv Njemačke s početkom u 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!