Tenis

Đoković i Federer u borbi za finale Šangaja, kraj za Dodiga u parovima

Mihaela Bradovski • petak, 10.10.2014.
Đoković i Federer u borbi za finale Šangaja, kraj za Dodiga u parovima
Foto: EPA

Novak Đoković i Roger Federer nisu dopustili iznenađenje u četvrtfinalu Šangaja i upisali su očekivane pobjede protiv Davida Ferrera i Juliena Benneteaua. Drugi polufinalni par čine Gilles Simon i Feliciano Lopez...

Novak Đoković nastavio je veliki pobjednički niz na kineskom tlu. U četvrtfinalu Šangaja svladao je Davida Ferrera i upisao 29. uzastopnu pobjedu u Kini.

Protiv Ferrera slavio je za nešto više od sat i pol sa 6:4, 6:2 u susretu u kojem je Ferrer imao tek neke šanse na kraju prvog seta kada je propustio dvije break lopte u maratonskom gemu. Nakon toga Đoković je fantastičnim poenom završio posao i uzeo set sa 6:4.

"Taj deseti gem bio je ključan i predstavljalo je pravo olakšanje kada sam uzeo taj gem i set. On je u tom trenutku vrlo malo promašivao, igrao je odlično i to mi je otežalo posao, ali dobro sam servirao i uspio na pravi način završiti posao", komentirao je Đoković.

U polufinalu ga očekuje 36. međusobni dvoboj protiv Rogera Federera koji vodi 18-17 u međusobnim susretima.

Federer je polufinale izborio sjajnim nastupom protiv Juliena Benneteaua, posebno tijekom drugog seta. Prvi je uzeo u tie-breaku, ali u drugom je briljirao i s glatkih 6:0 i uz samo sedam izgubljenih poena u cijelom setu, protiv "raspalog" Francuza stigao je do pobjede.

"Igrao sam dobro protiv Bautiste Aguta, ali ovo je bio još bolji nastup, posebno nakon što sam uspio doći do vodstva. Moj najbolji meč dosad", smatra Federer.

U drugom polufinalu igrat će Gilles Simon i Feliciano Lopez. Simon je iznenadio Tomaša Berdycha i svladao ga u tri seta uz posebno dobar nastup u trećem setu u kojem nije izgubio niti gem.

U konkurenciji parova turnir je završio za Ivana Dodiga koji je u paru sa stalnim partnerom Marcelom Melom neočekivano poražen od kombinacije Rohan Bopanna/Florin Mergea.

ATP Šangaj, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - David Ferrer (Španjolska, 5) 6:4, 6:2
Roger Federer (Švicarska, 3) - Julien Benneteau (Francuska) 7:6(4), 6:0
Gilles Simon (Francuska) - Tomaš Berdych (Češka, 6) 7:6(4), 4:6, 6:0
Feliciano Lopez (Španjolska) - Mihail Južnji (Rusija) 5:7, 6:4, 6:3

ATP Šangaj, parovi, četvrtfinale:
Rohan Bopanna/Florin Mergea (Indija/Rumunjska) - Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil, 4) 6:4, 3:6, 10-7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!